USR este împotriva înființării unor facultăți ale Universității București la Focșani

Prin vocea consilierului local Corina Atanasiu

USR este împotriva înființării unor facultăți ale Universității București la Focșani.

Pe rețelele de socializare au fost sute de reacții anti-USR după postarea celei care dorea să devină primar al Focșaniului

Consiliul Județean Vrancea este foarte aproape de a încheia un parteneriat cu Universitatea București (UB), pentru ca în clădirea fostei Prefecturi Putna din Focșani să funcționeze mai multe facultăți ale UB. Președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma și ministrul Ion Ștefan au purtat mai multe discuții cu rectorul UB, Marian Preda, pentru ca proiectul să devină realitate de la 1 octombrie 2021, debutul anului universitar 2020 – 2021. Astfel, elevii care termină liceul la Focșani, și nu numai, au ocazia să devină studenți ai Universității București în municipiul nostru reședință de județ, cu profesori trimiși din Capitală să predea în Vrancea. Studenții din județ ar economi în acest mod banii pe care i-ar da la București pe cazare și mâncare. Din păcate, proiectul a fost criticat de USR, prin vocea Corinei Atanasiu (foto dreapta), consilier local USR la Focșani: ”Bani irosiți, tichie de mărgăritar. Mai bine dați burse consistente pentru copii din rural să poată veni la liceu în Focșani sau pentru copiii din județ să meargă la facultăți, care și așa duc lipsă de studenți. Studenți funcționali, bine orientați. Doar 1 din 3 studenți care intră în anul 1 mai iese în anul 3 iar noi facem facultăți noi. Sau mai avem nevoie de o fabrică de diplome și niște posturi de profesori universitari pe banii contribuabililor?”, a fost postarea acesteia pe FB.

Citește și:   BĂTAIE DE JOC: Oprișan alocă bani numai la comune conduse de primari PSD, cu două zile înaintea alegerilor. Baronul se răzbună pe vrâncenii care locuiesc în comune ”păstorite” de primarii PNL.

USR, taxat dur pentru ideea anti-facultate la Focșani

Sute de reacții anti-USR au fost publicate ulterior, semn că ideile emanate de fosta candidată USR la Primăria Focșani nu au fost primite bine de public. Iată câteva dintre ele: ”Din câte văd, chiar nu cunoașteți despre ce filiala a Universității din București e vorba. Ați fi știut faptul ca Facultatea de Psihologie si Științele Educației are în vedere susținerea studenților din mediul rural” (…) ”O universitate locală bună e un mod smart de a ține orașul tânăr. Chiar nu înțeleg ce vreți sa spuneti!” (…) ”Cred că inclusiv de o universitate duc lipsă orașul și județul nostru. Așa cum duce lipsa unui spital județean, iar în acest sens se fac demersuri și va deveni realitate” (…) O universitate ar trebui să fie profitabilă per total: are intrări din taxe/finanțare, ține tinerii în oraș, ridică nivelul de pregătire, mai aduce câte-un proiect etc.” (…) ” Facultățile duc lipsă de studenți pentru că ai lor părinți poate nu-și permit să-i trimită la București, Cluj, Timișoara. Este extrem de binevenită această inițiativă pentru vrânceni.” De precizat că USR nu a ieșit cu un comunicat de presă pentru a taxa opinia Corinei Atanasiu, iar acest lucru ar putea însemna că partidul este de acord cu părerea persoanei în cauză. (C. C.)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.