O Echipă – Drapelul – un Ideal: 1 DECEMBRIE – La mulți ani, ROMÂNIA! La mulți ani, ROMÂNI!

  • ”Se cuvine să privim mai întâi spre trecut, tocmai pentru a căpăta puterea de a păşi către viitor.”

Astăzi, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, poliţiştii vrânceni au ales să arboreze drapelul național într-un loc încărcat de istorie, în semn de recunoștință pentru eroii cunoscuți sau necunoscuți care ne oferă peste timp cea mai prețioasă lecție a dăruirii de sine în numele unui ideal suprem.

Astfel, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale alături de șeful Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, comisar șef de poliție Remus Nica au depus o coroană de flori și au adus un pios omagiu eroilor la monumentul care poartă numele de Troița Eroilor (1916-1919), din satul Poenița, comuna Dumitrești.

În liniștea dealurilor și a cerului însorit, echipa luptătorilor prezenți a ținut un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi în ”Bătălia Crăciunului”, lupte care au avut loc pe toată Valea Râmnicului.

Scurtă descriere

”Monumentul istoric, cod LMI VN-IV-m-B-06644, amplasat la ieșirea din satul Poienița, pe un platou natural, pe un vârf de deal, a fost ridicat în cinstea eroilor Plasei Dumitresti în războaiele de independență și primul război mondial.

Initiațiva ridicării acestui monument aparține învățătorului Nicolae Capritopol și a fost construit prin subscriptie publică.

Monumentul este realizat  sub forma unei cruci de mari proporții, pe un soclu de piatră cu beton, având înălțimea de 8 m. Crucea a fost construita din beton pe un schelet metalic, sub coordonarea constructorului localnic Tudor Bulgaru.

Pe frontonul principal putem citi în partea superioara inscriptia: “Celor dragi si scumpi/Recunostință veșnica”. Pe cele patru laturi ale monumentului sunt inscriptionate numele celor căzuți în războiul de independență și în primul război mondial din Plasa Dumitresti care cuprindea satele Dumitrești și Poienița.

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Grav accident la Golești, aproape de Focșani, pe pod!

Monumentul a fost inaugurat în anul 1936, eveniment la care au participat prefectul, primarul, autoritățile militare și înaltele fețe bisericești.”

GLORIE ETERNĂ EROILOR NEAMULUI!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.