Gabriela Marchitan își propune un sistem educațional performant, echitabil, care, să permită accesul la educație pentru toți copiii

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Gabriela Marchitan, este propunerea pe locul cinci a PNL Vrancea pe listele pentru Camera Deputaților.

”Sunt la catedră de 29 de ani și știu cu ce dificultăți se confruntă învățământul românesc. Parlamentul are nevoie de specialiști din fiecare domeniu de activitate, care cunosc carențele domeniilor în care activează pentru a putea acționa punctual în legislație. Susțin continuarea proiectului președintelui țării, ”România Educată”, ce își propune un sistem educațional performant, echitabil, care, să permită accesul la educație pentru toți copiii.Voi milita permanent pentru modernizarea și dotarea școlilor cu materiale didactice și sisteme informatice care să permită atât predarea cât și evaluarea la nivelul așteptărilor elevilor. Susțin înființarea Centrelor de excelență în vederea pregătirii elevilor pentru performanță și implementarea unei legi care să permită stimularea reală a acestor elevi și profesori. De asemenea, sistemul are nevoie de un cadru legislativ cât mai flexibil pentru a permite modificarea profilului unui colegiu sau a unei universități, în funcție de cerințele elevilor, studenților sau a cererii de pe piața muncii. Pentru ca toți copiii să aibă acces la educație, indiferent de mediul din care provin, este necesar ca statul să le poată oferi cazare și masă la prețuri modice, de aceea ar fi bine ca în județ să se reabiliteze sau să se construiască cămine pentru elevi”, spune Gabriela Marchitan.

(Material realizat de Motivus Media, la comanda PNL Vrancea, Cod mandatar financiar 11200025

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.