Soluțiile lui Dragoș Ciobotaru, viitorul președinte al CJ Vrancea, pentru a-i readuce pe vrânceni acasă: „Muncă și iar muncă. Proiecte și investiții. Sunt obsedat de muncă și asta voi face zi de zi”.

„Când vor vedea că lucrăm serios, că facem investiții în toate comunele, iar economia locală va genera locuri de muncă bine plătite, prietenii și rudele noastre se vor întoarce acasă!” – Dragoș Ciobotaru, președinte PNL Vrancea.

Dragoș Ciobotaru, candidatul PNL Vrancea la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, și-a expus recent mai multe idei cu privire la modul în care va implementa modelul de a face administrație care l-a consacrat în ultimii 8 ani. Ciobotaru susține că seriozitatea și munca sunt esențiale pentru ca un om politic ales într-o funcție să-și îndeplinească menirea. „Muncă, muncă și iar muncă. Așa am făcut toată viața mea, așa voi face și în continuare. Pot spune că am munca în sânge și cu multă determinare și seriozitate voi duce la capăt misiunea pe care mi-o vor încredința vrâncenii. Iar până acum pentru mine au vorbit faptele și cred că n-am făcut de râs pe nimeni. Dimpotrivă”, a precizat Ciobotaru.

Acesta s-a referit și la vrâncenii din Diaspora care susțin inclusiv economia din Vrancea prin investițiile pe care le-au făcut aici de-a lungul anilor, dar și prin faptul că au trimis periodic bani în județ. Și nu puțini. Uneori, rolul vrâncenilor din Diaspora a fost minimalizat de anumiți consilieri județeni social-democrați, celebre fiind ședințele în care se afirma că în Diaspora sunt doar o mână de români și că aceștia n-ar trebui să conteze.

„Știu ce înseamnă să fii plecat din țară. Vrâncenii care au ales această cale au făcut-o cu speranța unui trai mai bun pentru că în România au fost vremuri foarte grele. Viața în țară s-a îmbunătățit față de acum 20 – 30 de ani, iar cei care aleg să plece acum o fac din alte motive decât cei care au plecat imediat după 1989. Nuanțele sunt interesante aici, iar sociologii au prezentat detaliat aceste aspecte. Ce vreau eu să le transmit celor plecați din țară este următorul lucru: îi înțeleg, dar, totodată, îi aștept să revină acasă, în Vrancea, după ce vor vedea în următorii ani că noi, administrația liberală, chiar vom dezvolta acest județ. Începutul a fost făcut de către Cătălin Toma, după alegerile din 2020, iar noi avem datoria să continuăm pe acest drum. Și o vom face! Eu am rămas acasă în momentul în care nu se vedea luminița de la capătul tunelului și pentru români. Am fost tentat să plec, dar am rămas în Vrancea. A fost greu în România în urmă cu mulți ani, dar între timp lucrurile s-au schimbat în bine și la noi, iar perspectivele sunt altele. Evident că sunt multe de făcut, însă comunitățile cu primari serioși chiar s-au dezvoltat în ultimii 10 – 15 ani”, a punctat Dragoș Ciobotaru, președintele PNL Vrancea.

Liderul liberal afirmă că dezvoltarea Vrancei va ține tinerii în județ. Dezvoltare prin investiții, locuri de muncă bine plătite, plus un plan de dezvoltare bine pus la punct. Vrancea a rămas în urmă după 30 de ani de administrație PSD, cu excepția acelor localități unde primarii și-au făcut treaba. Însă nu este de ajuns, pentru că e nevoie de dezvoltarea tuturor localităților și o creștere economică puternică în județ, astfel încât să vorbim despre un județ dezvoltat, nu despre zone dezvoltate într-un județ.

Se estimează că aproape 100.000 de oameni au plecat din Vrancea în ultimii 35 de ani, cei mai mulți alegând să treacă granițele, în vreme ce alții au ales marile orașe ale României. „Este un obiectiv indirect pentru mine, acela de a readuce vrâncenii acasă. Cât mai mulți! Când vor vedea că lucrăm serios, că aplicăm proiecte, facem investiții, iar economia locală generează locuri de muncă bine plătite se vor întoarce acasă. Mai ales că nici în alte țări lucrurile nu mai sunt precum odinioară. Țin foarte mult la dezvoltarea județului din punct de vedere turistic, punerea în valoare a obiectivelor turistice, de la Stațiunea Vizantea-Livezi până la promovarea intensă a tuturor centrelor de interes precum: tabăra Gălăciuc, Cascada Putnei, Păstrăvăria Lepșa, zona Soveja – Tulnici, Lacul fără fund de la Vintileasca, Căldările Nărujei etc. Când știi ce ai de făcut este simplu. Trebuie să-ți asumi să muncești și să fii serios. Administrația publică este identică. Avem aceleași legi. Unde au existat primari valoroși au existat comunități care s-au dezvoltat. În PNL avem o școală de primari, schimbăm ghiduri, idei, astfel încât să dezvoltăm județul. De la foarte puțini primari PNL în 2012, am ajuns la 29 de primari în 2024, iar după 9 iunie vom avea mai mult de 35 de primari. Și ne vom face treaba”, a concluzionat Dragoș Ciobotaru.

Realizat de Motivus Media, la comanda PNL. CMF: 21240015

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.