Mîndrilă, pe făraș! Consiliul de Administrație al Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani a trimis Ministerului Sănătății propunerea de revocare din funcție a managerului ”Conservă”

Consiliul de Administrație al Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani a trimis Ministerului Sănătății un rapport în baza căruia a solicitat revocarea din funcția de manager a lui Constantin Mîndrilă după ”deficiențele constatate” în urma controalelor derulate în unitatea spitalicească din Focșani.

Lui Mîndrilă i se reproșează blocarea activității Consiliului de Administrație, lipsa tuturor documentelor din dosarele de concurs organizate la spital, nerealizarea indicatorilor asumați prin contractele de management, îndeplinirea în mod defectuos a mai multor atribuții prevăzute de Legea 95 / 2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Conform informațiilor noastre, Mîndrilă este acuzat de nereguli în ceea ce privește achizițiile publice realizate de Spitalul Județean, dar și de o serie de deficiențe majore pe care autoritățile le-au constatat în activitatea gestionată de cel care a fost condamnat penal pentru furt din conservele sinistraților.

Nu în ultimul rând, Mîndrilă este acuzat că a condus în mod ineficient Spitalul Județean înaintea, în debutul și derularea epidemiei de COVID-19, aceste deficiențe fiind relevate și în rapoartele întocmite de către conducerea militară a unității spitalicești în perioada 13 aprilie – 8 mai a. c.

Iată o serie de nereguli trecute în raportul trimis la Ministerul Sănătății: lipsa unui flux unic de acces în unitatea spitalicească, situație deficitară în ce privește stocurile de medicamente/dezinfectanți/medicamente sanitare la data de 13.04.2020, fapt ce conturează o lipsă de măsuri specifice din partea managerului, nerespectarea de către personalul medico-sanitar al spitalului a obligației de a executa triajul la sosirea și plecarea din spital, lipsa procedurilor de colectarea a gunoiului din incinta și curtea spitalului, inexistența unor proceduri în ce privește colectarea și distribuirea pachetelor de la aparținători către pacienții internați în spital, neimplementarea de către manager a legislației sanitare cu referire la COVID-19, lipsa circuitelor epidemiologice separate pentru pacienții COVID și non COVID, care au nevoie de dializă, fapt care a cauzat în perioada februarie-martie infectarea unor pacienți din această categorie, neconformități grave în circuitul documentelor unității spitalicești, întocmirea și redactarea lor necorespunzător, fără mențiuni specifice, aspecte cu privire la care conducerea militară a încercat impunerea unor reguli și proceduri standard, lipsa de implementare a oricărei forme de proceduri de instruire a personalului medico-sanitar pe secții, cu privire la folosirea corectă a echipamentelor de protecție, a modalităților corecte de recoltare a exudatului nazofaringian/faringian pentru identificarea Sars-Cov-2, lipsa de măsuri în limitarea accesului în incinta spitalului a cadrelor medicale cu privire la care exista suspiciunea de infectare cu virusul Sars-Cov-2, fapt ce a cauzat în lanț, infectarea a 34 de cadre medicale (medici, asistenți, infirmieri) și închiderea temporară a secțiilor de cardiologie și nefrologie din incinta spitalului.

Toate aceste probleme au conturat un management defectuos din partea lui Mîndrilă, acuzat de CA că nu a înțeles gravitatea epidemiei de Covid-19, necesitatea tratării cu seriozitate a problemelor și nu a dispus nicio măsură specifică de pregătire a spitalului județean și a personalului medical.

În plus, membrii Consiliului de Adminsitrație au făcut referire în raport și la condamnarea definitivă a managerului Mîndrilă Constantin pentru prejudiciu patrimonial cauzat spitalului în dosarul civil nr. 3468/91/2016, Curtea de Apel Galați dispunând prin Decizia civilă nr.677/27.11.2017 obligarea acestuia alături de alți salariați a unui prejudiciu de peste 68.000 lei.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.