Soluții liberale autentice, generate prin revigorarea Institutului de Studii Populare

Partidul Național Liberal avea nevoie de o platformă puternică de analize și dezbateri, care să genereze soluții liberale autentice. O platformă care să ne semnaleze unde facem bine și unde greșim. Avea nevoie de o busolă modernă.
Iată de unde a apărut ideea revigorării Institutului de Studii Populare.

Aici este mediul în care ideile liberale vor intra în dialog, vor crea punți și soluții. Am fost onorat să particip la prima dezbatere a ISP alături de Valeriu Stoica, omul care a condus PNL cu peste 20 de ani în urmă și care a repus partidul pe traiectoria creșterii electorale, într-o discuție moderată de intelectualul de dreapta, Sever Voinescu.

Îi mulțumesc, totodată, noului director al ISP, Tănase Stamule, pentru organizarea acestei prime dezbateri. De altfel, am urmărit și al doilea panel, la care s-au alăturat domnii Theodor Baconschi și Adrian Papahagi. Aceștia au vorbit despre curentele din PNL și din întreaga lume a dreptei. Urmează la ISP și alți exponenți, poate din curente, sau cu vederi diferite. Toți, însă, vor exprima, liber, idei care ne preocupă pe toți și care preocupă România.

Am spus celor prezenți că motto-ul ”Prin noi înșine” este și astăzi la fel de actual precum a fost în 1905, când a fost enunțat de Vintilă Brătianu, însă acum trebuie să ținem cont de coordonatele momentului. Trebuie să revalorizăm acest concept și să îl punem în acord cu temele actuale. Avem în față un an electoral major, în care fiecare filială a PNL trebuie să își redobândească încrederea în forțele proprii. Ca noi toți, de altfel. Ca fiecare cetățean.

Am reconfirmat totodată faptul că PNL rămâne un partid cu ușile deschise către toate formațiunile și toți oamenii politici liberali.

Vremurile tulburi pe care le traversăm vor face evident, pentru toată lumea, că adevăratul liberalism, valorile europene și responsabilitatea pentru dezvoltarea și viitorul României sunt aici, acasă, în Partidul Național Liberal.

Material preluat de pe pagina de Facebook a președintelui PNL, Nicolae Ciucă

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.