Echipa LPS Focșani este campioană națională la categoria U 18

Echipa de baschet LPS Focsani a castigat, sambata, titlul de campioana nationala la categoria “under 18”, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul Mihai Petrut s-a impus in ultimul meci din cadrul Turneului National CN U18 in fata contracandidatei Agronomia Bucuresti, cu scorul de 71-51. Bronzul editiei 2019-2020 a fost obtinut de CSU Sibiu.

Dupa mai bine de sase luni de la suspendarea tuturor competitiilor sportive din Romania din cauza pandemiei COVID-19, cele mai valoroase reprezentante ale baschetului juvenil au revenit pe terenurile de joc pentru a incheia sezonul competitional 2019-2020. Cu teste RT-PCR la zi si respectand normele impuse in plan epidemiologic pentru competitiile de baschet in aer liber, performerele tuturor categoriilor de varsta au participat in cadrul Turneelor Nationale de Baschet Juniori pentru a-si definitiva ierarhiile din Campionatele Nationale U13, U14, U15, U16, U18 si U20. Totodata, membrii departamentului tehnic FRB, precum si presedintele Colegiului Central al Antrenorilor, au avut oportunitatea de a urmari evolutiile celor mai valorosi juniori din tara si de a monitoriza forma sportiva a acestora, realizand cu aceasta ocazie si o selectie in vederea viitoarelor convocari la echipele nationale. Rand pe rand, gratie unor eforturi conjugate depuse de organizatori si participanti, tinerii juniori au resimtit din nou gustul dulce al victoriei iar bucuria revenirii pe terenul de joc s-a citit pe chipurile celor care au evoluat in aceasta perioada in Parcul Municipal Ploiesti Vest.

Dupa ce zile trecute s-au finalizat Campionatele Nationale U13, U15, U16 si U20, de joi, a fost randul performerelor de la categoriile “under 18” si “under 14” sa se reuneasca in “bula” epidemiologmiologica de la Ploiesti, creata atat in incinta Hotelului Central, care a oferit conditii deosebite tuturor participantilor, cat si in zona terenurilor de baschet din Parcul Municipal Ploiesti Vest, pentru a-si stabili campioanele.

Din nefericire, din motive medicale, la startul categoriei U18 s-au prezentat in cele din urma doar trei echipe (n.n. – U-BT Cluj-Napoca si CSS 4 Bucuresti au renuntat sa mai participe din cauza unor rezultate pozitive la testarile RT-PCR), astfel ca intrecerile s-au derulat in conditii speciale. Iar la finalul evenimentului gazduit de parcul prahovean, echipa LPS Focsani a reusit sa-si adjudece laurii Campionatului National U18, editia 2019-2020, dupa ce elevii antrenorului Mihai Petrut au trecut atat de Agronomia Bucuresti, cu scorul de 71-51, cat si de CSU Sibiu, cu scorul de 45-36. Medaliile de argint ale acestei categorii au fost adjudecate de Agronomia Bucuresti, care a dispus de CSU Sibiu, cu 65-33, in vreme ce medaliile de bronz au ajuns la echipa de pe malurile Cibinului.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.