Un tânăr de 28 de ani, din Focșani, a fost depistat și reținut pentru infracțiuni de furturi din locuințe

Ieri, 10 iulie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 28 de ani, din municipiul Focșani, bănuit de săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, din locuințe situate în municipiul Focșani.

Polițiștii au demarat cercetările la data de 30 iunie a.c., când un bărbat din municipiul Focșani sesiza faptul că, în cursul nopții precedente persoane necunoscute i-au sustras din locuința lăsată descuiată două genți în care se aflau documente, carduri bancare și suma de 500 lei, prejudiciul total cauzat fiind de 1500 de lei.

La data de 09 iulie, ora 08:50, Poliția Municipiului Focșani a fost sesizată de către un bărbat din municipiu despre faptul că, în cursul nopții precedente persoane necunoscute au pătruns în apartamentul său, de unde au sustras o geantă în care se aflau documente de identitate, cheia autoturismului și suma de 400 de lei, precum și o geantă în care se aflau documente de identitate, carduri bancare și suma de 250 de lei.

În urma investigațiilor derulate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 28 de ani, din municipiul Focșani, bănuit de comiterea celor două infracțiuni de furt calificat. Activitățile derulate de polițiști au condus la recuperarea în proporție de peste 70 % a prejudiciilor.

În baza probatoriului administrat, ieri, 10 iulie, poliţiştii au reținut pentru 24 de ore bărbatul de 28 de ani, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de furt calificat, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. În cursul acestei zile, magistrații au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului. Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, în vederea documentării întregii activități infracționale a celui în cauză.

***

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea vă recomandă să încuiaţi uşa de acces în locuinţă chiar şi când sunteţi acasă!

Pentru locuinţele cu un singur nivel sau cele situate la parter, trebuie să aveţi în atenţie asigurarea cu gratii sau supravegherea acestora atunci când ferestrele acestora sunt lăsate deschise pentru aerisirea încăperilor.

Nu permiteţi accesul în locuinţa dvs. persoanelor necunoscute! Apelaţi la un vecin de încredere pentru supravegherea locuinţei dvs. pe perioada în care sunteţi plecați şi neapărat asiguraţi-vă că aţi închis bine ferestrele când plecați de acasă!
În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia sunând la 112 – apel de urgenţă gratuit.

***

Minoră care nu a mai revenit la domiciliu, identificată de polițiști în alt județ

Ieri, 10 iulie, ora 14.53, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Nănești au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie din mediul rural cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 14 ani, a plecat de la domiciliu în jurul orei 06.30, fără a comunica unde pleacă sau împreună cu cine și nu a mai revenit. În urma activitătăților specifice desfășurate, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 8 Poliție Rurală din cadrul IPJ Caraș-Severin, polițiștii au identificat minora în județul Caraș-Severin, stabilind că nu a fost victima vreunei infracţiuni. Minora a fost condusă într-un centru de asistență socială din municipiul Reșița.

Depistat conducând fără permis de conducere pe Drumul Național 2 -European 85

Ieri, în jurul orei 14.50, polițiștii Serviciului Rutier au oprit un autovehicul care circula pe Drumul Național 2 E 85, în localitatea Bizighești, pe direcția Bacău către Focșani.

Polițiștii au stabilit faptul că bărbatul care se afla la volan, în vârstă de 37 de ani, din comuna Sascut, județul Bacău, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.