Managerul interimar al Spitalului Județean reacționează după ”protestul spontan” de joi, 17 septembrie: ”Fiecare cadru medical și-a primit bonusul de 2500 lei/lunar”

În acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, tema Zilei mondiale a siguranţei pacienţilor este “Siguranţa lucrătorilor din domeniul sănătăţii: o prioritate pentru siguranţa pacienţilor”, care subliniază necesitatea unui mediu de lucru sigur pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, ca o condiţie prealabilă pentru asigurarea siguranţei pacienţilor.

Dar toate aceste deziderate pălesc în fața dorinței unora de a acumula capital electoral și diverse beneficii. Dl. Grosu Claudiu (n. r. – lider de sindicat Sanitas) a organizat un protest așa de spontan, încât a avut timp să-i doteze pe participanți cu fundițe roșii, deoarece este mai importantă culoarea unui partid decât cea desemnată de OMS pentru Ziua Pacientului (portocaliu). Mai mult, tema propusă de domnul lider de sindicat este legată de nemulțumiri financiare, o prelungire a unei legi propuse de PSD care a avut unic scop punerea sub presiune a bugetului Ministerului Sănătății și al Casei de Asigurări de Sănătate. Ca simulacrul să fie complet, la ora „protestului spontan” am fost vizitată de doi reprezentanți ai Consiliului Județean, care se folosesc de anumite contracte ca de un „cui al lui Pepelea”, încercând să pună mereu piedici în lupta împotriva COVID-19, ultima găselniță fiind eliberarea unei secții (Radiologia COVID-19) pentru renovarea ei. Orice specialist de bună credință știe că aceste renovări sunt pentru a se toca bani publici, fiind doar de fațadă.

Revenind la motivele „protestului spontan”, vă aduc la cunoștință că fiecare cadru medical care a lucrat cu pacienți COVID-19 și-a primit bonusul de 2500 lei/luna, sumă alocată pe perioada stării de urgență de către Ministerul Sănătății, din fonduri europene. Ținând cont de situația în care s-a aflat Spitalul Județean, prima grijă este aceea de a asigura echipamente pentru protecția și securitatea personalului. Ministerul Sănătății a avut grijă să asigure și veniturile tuturor cadrelor medicale, chiar dacă numărul de internări s-a redus, fapt ce a condus la realizări mai mici din contractele cu CAS.
Misiunea mea este să conduc un spital, nu să fac jocuri politice. Consiliul Județean plimbă niște promisiuni prin fața electoratului, dar în fapt împiedică orice acțiune. Trist este faptul că au coborât acolo încât se folosesc de oameni, în zile cu o puternică însemnătate”, a precizat managerul interimar al Spitalului Județean, dr. Neagu Codruța Elena.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.