Întâlnire între conducerea DSP Vrancea și managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Focșani

Astăzi a avut loc o întâlnire între conducerea Direcției de Sănătate Publică Vrancea, reprezentată prin directorul executiv Cătălin Bunghez, și managerul interimar al celui mai mare spital din județ, Elena Codruța Neagu.
Discuțiile s-au purtat pe marginea deficitului de cadre medicale din spital, medici si asistenți în compartimentele ATI, Gastroenterologie, Cardiologie, Interne și Psihiatrie. Deși, în contextul actual, sunt semnale îmbucurătoare din partea unor medici dispuși a lucra în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU), chiar peste norma din programul de la cabinetele individuale unde aceștia activează, cadrul legal actual nu permite detașarea acestora decât pe o perioadă limitată.

O situație similară este cea a medicilor rezidenți care au activat în perioada stării de urgență, aceștia dorind revenirea în cadrul SJU. Din păcate, după depășirea perioadei de detașare de 45 de zile, nu există alte oportunități legale. Priorități sunt pe toate secțiile unde SJU înregistrează deficite, iar cel mai mare este pe secția ATI, fără aceasta neputându-se desfășura nici o activitate medicală de mare anvergură, în special în cazurile de o complexitate ridicată.

Secția de Boli Infecțioase, în care, în prezent, sunt internați 100 de pacienți, are, de asemenea, probleme de personal. Sunt cadre medicale din cadrul Secției de Gastroenterologie care ar dori să vină la Secția de Boli Infecțioase, dar nu o pot face datorită îngrădirilor de ordin legal.

Un alt subiect abordat la întâlnirea de astăzi a fost cel al pacienților de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, în contextul pandemic actual, mai exact problema transferului celor depistați pozitiv cu noul coronavirus. Managerul interimar Elena Codruța Neagu a accentuat ideea că pentru pacienții cu afecțiuni psihice, fie cronici sau acuți, nu există în țară nicio unitate spitalicească cu suport COVID-19. Acest lucru creează mari probleme personalului din secțiile infecțioase, cadrele medicale fiind, uneori, în imposibilitatea de a le administra acestor pacienți tratamentul specific pentru COVID-19. Managerul interimar al SJU a înaintat o adresă la Ministerul Sănătății pentru suplimentarea numărului de cadre medicale de la Secția Psihiatrie. În această chestiune, SJU va beneficia de suportul nostru total.

În privința utilizării spațiului găsit pentru a pune în funcțiune aparatul de testare RT – PCR pentru COVID-19 în cadrul SJU, se fac eforturi pentru optimizarea lui, dotarea corespunzătoare și obținerea tuturor autorizațiilor necesare, conform dispozițiilor legale.

DSP Vrancea, 18 iunie 2020

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.