Prefectul Gheorghiță Berbece s-a întâlnit ieri cu șefii instituțiilor din subordinea MAI pentru a discuta măsurile de protecție a persoanelor peste 65 de ani

Prefectul Gheorghiță Berbece s-a întâlnit ieri cu șefii instituțiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, pentru a analiza impactul și modul în care au fost aplicate prevederile Ordonanței militare nr.2/21.03.2020. A fost transmisă către toate primăriile din județ circulara privind întocmirea până la data de 27.03.2020 a Evidenței persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor. În baza acestei evidențe, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor propune, cele mai bune măsuri de protecție și ajutor pentru aceste persoane vulnerabile, pe toată durata stării de urgență.

Totodată, având în vedere dispozițiile Ordinului Comandantului Acțiunii nr.74527/23.03.2020, a fost transmisă circulară către toate unitățile spitalicești din județ pentru punerea lui în executare. Potrivit acestui ordin, începând cu data de 24.03.2020 pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital. Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

Citește și:   VIDEO. USR își bate joc de Moldova! Corina Atanasiu (USR) îl contrazice pe premierul Florin Cîțu: ”Prin PNRR nu se pot construi străzi, autostrăzi, construcții, spitale”.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.