VIDEO: Vrancea blestemată de PSD se va transforma în Vrancea binecuvântată. Chiar dacă unii pesediști de-ai lui Halici îi dau cu blestemul înainte, pentru a speria pensionarii.

Într-un târgușor de poveste, cu case pitorești, cu străzi și ulițe pline de amintiri, un fost primar de Păulești, Vasile Bratosin (foto jos cu cravată roșie), om de-al lui Halici (șeful PSD, foto dreapta) a băgat groaza în localnici. Cunoscut pentru simpatiile sale politice pasionale și pentru discursurile sale demne de un spectacol de comedie, a dat un nou sens expresiei „politica este un spectacol„. În plină zi a spus către lumea aflată de față: „Pensionarii care nu votează cu PSD să fie blestemați!”.

Cu așa grozăvie, oamenilor aflați la o vârstă deja respectabilă le-a înghețat sângele în vine. Și-au încleștat bastoanele, pregătiți pentru orice aruncare de vrajă. Iată cum s-a declanșat o dramă de proporții epic-comice într-un colț plin de legende al Vrancei. Ca să nu rămână mai prejos, unii pensionari mai hâtri s-au și gândit cum să alunge spiritele rele.

S-au adunat în jurul unei căni cu „aghiasmă anti-blestem” și au început să o ofere cu generozitate, fiecărui pesedist pe care-l întâlneau. „Nu cumva te simți cam blestemat, dragă? Hai să-ți facem o baie de aghiasmă!” erau cuvintele lor magice, în timp ce aruncau priviri complice către fostul primar, pasionat de blesteme.

Ce vor face toți acești pensionari neînfricați în fața puterii politice? Vor răspunde cu un blestem propriu, îndreptat împotriva pesediștilor, sau vor alege să se retragă în liniștea satului, în speranța că duhul răutății va trece pe lângă ei?
Cum tot norodul se pregătește de Sfintele Paști și binele învinge întotdeauna, oamenii satului, în mireasmă de busuioc și cu ochi înroșiți de râs, uitaseră complet de blestemele politice și se distrau, uitând de toate scandalurile politice din ziua respectivă.

Lăsăm în urmă această snoavă, dar tot ne chinuie o întrebare: oare câte tone de aghiasmă ar fi necesare pentru a curăța duhul răutății din mintea și sufletul pesedistului de Păulești? Poate ar trebui să ne gândim la o campanie de „aghiasmă pentru toți”, pentru a pune capăt blestemelor politice și a aduce un pic de umor într-o lume prea serioasă.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.