”Divizia anti-creștină”, activată total în Vrancea. După ”Adevărul”, a trecut la atacuri nefondate și ”Ziarul de Vrancea”. Drept la replică nepublicat de ZdV după ce calomniază!

După fake-news-ul grosolan promovat ieri de Adevărul, în condițiile în care Asociația Femeilor Ortodoxe a explicat tot ieri într-un comunicat cum stau lucrurile (vezi aici), astăzi a venit rândul publicației catolicului Corneliu Condurache (Ziarul de Vrancea) să permită/posteze un atac la adresa avocatei Săcrieru, doar pentru că a redat o dispoziție referitoare la Biserică.

În dimineața zilei de 22 martie, avocata Ana Săcrieru a explicat juridic, după apariția Ordonanței militare nr. 2, art. 3 alin. 2 din Ordonanța Militară nr. 1 nu a fost abrogat, astfel că, în aceste condiții, conform prevederilor Ordonanței 1, enoriașii pot sta în curtea bisericilor, respectând distanța de un metru dintre ei. Practic, Ordonanța nr. 2 stabilise doar să permită preoților să țină slujbele în Biserici, dar nu modificase dreptul credincioșilor de a STA afară, în curtea lăcașului de cult. Explicația juridică a fost simplă și pertinentă. La 10 ore după aceste explicații făcute pe Facebook, Cancelaria Patriarhiei Române a dat un comunicat după ce s-a consultat cu Ministerul Afacerilor Interne.

A urmat ieri un atac în stil ”Adevărul” la adresa avocatei Săcrieru, acuzată că îndeamnă la nesupunere civică, în realitate avocata explicând și constatând, până la urmă, ce ”spune” Ordonanța nr. 1.

 

Corneliu Condurache (Ziarul de Vrancea) – foto dreapta

 

Am trimis un drept la replică pe adresa Ziarului de Vrancea, dar și pe Whatsapp directorului Condurache. Nu l-au publicat. Nici Ziarul de Vrancea, nici Adevărul. Așa înțeleg dumnealor să facă presă, atacând nefondat și nepublicând drepturi la replică”, a precizat Ana Săcrieru.

UPDATE (ora 18.05): Între timp, în urmă cu câteva minute, ZdV a publicat dreptul la replică al avocatei Săcrieru, după ce Ediție de Vrancea a scos la iveală situația creată!

Citește și:   „Mândru de voi...!”

Avocata Săcrieru este și președinta Asociației Femeilor Ortodoxe din Episcopia Buzăului și Vrancei, calitate în care a strâns 470 de pachete de dezinfectanți (foto) pentru parohiile creștin-ortodoxe din cele două județene în ultimele zile.

Dreptul la replică integral:

Drept la replică pentru publicația ,,Ziarul de Vrancea” față de articolul mincinos și defăimător din data de 24 martie, intitulat ,,O avocată din Focșani îndeamnă credincioșii să ocolească restricțiile și să meargă la biserică!”

Am citit cu stupoare articolul dvs. care nu este nimic altceva decât un mix de citate așezate cu un singur scop, acela de a crea o convingere falsă.

Din articolul dvs. pare ca nici măcar nu ați citit textul meu juridic publicat în dimineața zilei de 22 martie, text în care atrăgeam atenția că Ordonanța militară 2/2020 nu a adus nicio modificare art. 3 alin. 2 din Ordonanța 1/2020, text de lege care prevedea posibilitatea credincioșilor de a sta în afara bisericii la o distanță de un metru unul de altul și nu mai mult de 100 de persoane ca număr. Această nemodificare este o realitate de necontestat și nu presupune nicio interpretare juridică sofisticată, ci este o redare literală a unui text neabrogat nici la data articolului dvs. Prin același text, arătam și ce completare aduce Ordonanța 2 prin alin. 3 al aceluiași art. 3 din prima Ordonanță, respectiv că în lăcașul de cult nu pot sta decât slujitorii bisericii. 10 ore mai târziu, Secretariatul Patriarhiei a făcut public un comunicat despre care afirmă în primul aliniat al său că este făcut pe baza consultărilor cu MAI.

Publicația dvs., prin articolul mincinos și vădit defăimator la adresa mea, în loc să încerce să contraargumenteze existența literală a unei dispoziții legale nemodificate nici azi (ceea ce ar reprezenta o discuție juridică cu privire la efectele juridice pe care această dispoziție le poate determina sau nu), face în schimb un virulent atac la persoană, folosindu-se de anumite detalii din viața mea care nu au nicio relevanță fața de redarea literala de către mine a unei dispozitii legale nemodificate, respectiv alin. 3, art. 2 din Ordonanța 1/2020.
Numai intenția vădită de denigrare a mea justifică sfidarea realității. Desigur că nu mă așteptam ca publicația dvs. să aducă la cunoștința publicului – în mixtura de texte preluate în articol – faptul că am coordonat realizarea și împărțirea 470 de spații amenajate și pachete de igienizare pentru tot atâtea parohii.

Citește și:   Primăria Odobești, în doliu. Dănuț Bebe, responsabil cu activitatea bazelor sportive, a murit la doar 53 de ani

Maniera în care este făcut articolul, incoerent din punctul de vedere al redării situației de fapt, este unan caracteristică instrumentelor folosite odinioară de organele de represiune comunistă, care, pentru a crea vinovați, nu pregetau să substituie din pix albul cu negru. ,,Adevărul este minciună”, celebra expresie orwelliană ce redă esența oricărui sistem totalitar, pare mai actuală ca niciodată, din păcate.

Av. Ana Săcrieru

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.