Eveniment cultural-artistic prilejuit de ,,Ziua Culturii Naționale”

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, Asociația Elevilor din județul Vrancea (AEV), în parteneriat cu Inspectoratul Județean Vrancea, Federația Asociațiilor de Elevi și Biblioteca Județeană ,,Duiliu Zamfirescu” Vrancea, organizează evenimentul cultural-artistic ,,Temei și dăinuire în cultura românească”. Acesta se va desfășura în Sala Mare a Ateneului Popular ,,Mr. Gheorghe Pastia” din Focșani, începând cu ora 18,00.

Evenimentul va cuprinde un recital de pian susținut de Matei Lăbunț, bine cunoscut publicului focșănean pentru alte concerte pe care le-a susținut în orașul nostru. Matei este elev în clasa a IX-a la Colegiul Național ,,George Enescu” din București, având până acum în palmares un număr impresionant de premii naționale și internaționale.

De asemenea, programul evenimentului cuprinde și un moment dedicat poeților Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Ion Barbu și Lucian Blaga, care constă în recitarea unor poezii semnificative din opera acestora. Acest moment poetic va fi completat de unul de dramaturgie. Astfel, va fi interpretată sceneta ,,Cum să fii iubit de elevi„, scrisă de Nicolae Săcrieru și premiată la Concursul Național de creație literară ,,Ion Luca Caragiale” București. Totodată, va fi pusă în scenă și o demonstrație culturală privind temeiul și șansa de dăinuire a culturii române. Evenimentul este adresat atât elevilor, cât și cadrelor didactice. Precizăm faptul că intrarea este liberă. (M. S.)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.