A străbătut Europa pe bicicletă, după 22 de ani petrecuți în Kuweit. Ieri, le-a povestit elevilor peripețiile sale.

Ieri, la Pufești s-a desfășurat o activitate extrașcolară deosebită, așa cum școala din localitate i-a obișnuit pe elevii săi. Copiii s-au întâlnit cu Lucian Bîrlă, un pasionat biciclist ce a cutreierat toată Europa pentru a cunoaște oameni și locuri, dar au cunoscut și povestea unui om. Lucian Bîrlă a lucrat timp de 22 de ani în Kuweit, printre contribuțiile sale ca inginer fiind și construirea unei stații de desalinizare a apei. Tatăl său a fost învățător și de aici frumoasa întâlnire cu elevii pufeșteni. Timp de aproape trei ore micii pufeșteni au aflat secretele bicicletei sale, au văzut imagini și au ascultat lucruri inedite, s-au fotografiat plecând acasă cu amintitri de neuitat.

,,Am dorit să le ofer elevilor mei o altfel de lecție de geografie, ca profesor ce predă această disciplină, iar ca director vom începe să educăm elevii cu… bicicleta. Vor urma ore de educație rutieră, vom participa la concursuri tematice, fiindcă mulți dintre elevii noștri vin la școală cu bicicleta”, a declarat prof. dr. Nicolae Damian.

Lucian Bîrlă a lăsat copiilor din Pufești o amintire, o șapcă de biciclist din perioada când activa într-un club tematic din Kuweit. A semnat și în ,,Cartea de Onoare” a școlii: ,,Am avut deosebita bucurie să mă întâlnesc cu elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale Pufești. A fost nespus de frumos pentru mine. Nu vă voi uita! Cu respect și dragoste, Lucian.” (T. P.)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.