ULUITOR: 12 zile din 30/31 nu există medic cardiolog de gardă la Spitalul Județean din Focșani. ”Asta în condițiile în care de inimă mor cei mai mulți români, iar managerul spitalului se laudă cu managementul bun de la spital”

12 zile din 30 nu există medic cardiolog de gardă la Spitalul Județean Sf. Pantelimon. Situația este una dramatică pentru pacienții bolnavi de inimă care ajung la Urgențe și care sunt consultați de alți medici care nu sunt cardiologi. Atât pe luna noiembrie 2019, cât și pe decembrie 2019, evidența gărzilor în spital este clară: în 12 zile nu există medic cardiolog de gardă. Acest lucru a fost dezvăluit de senatorul liberal Cătălin Toma, care a publicat pe pagina sa de Facebook situația gărzilor de la Spitalul Județean.

În ședința CJ în care s-a cerut preluarea managementului Spitalului Județean de către Consiliul Județean Vrancea, managerul Mîndrilă „Conservă” Costel a prezentat un raport triumfător, ca pe timpul lui Ceaușescu. Aparatură, renovări, angajări de medici în fiecare lună, ce să mai spunem… lapte și miere. Domnule așa zis manager, vă cer în mod public să spuneți câte zile din lună sunt acoperite gărzile, mai ales pe specialitatea cardiologie, poate cea mai importantă dintr-un spital. Dacă nu binevoiți, voi aduce tot eu la cunoștința cetățenilor cât de „mare” este interesul și cât de „bun” este managementul dumneavoastră”, a scris senatorul Toma (foto dreapta). Un manager eficient găsește soluții să atragă la spital destui medici cardiologi, pentru a acoperi întreaga lună, în condițiile în care chiar și pe grafic se precizează că medicii care lucrează acum la Spitalul Județean nu pot acoperi mai multe gărzi într-o lună.

În concluzie, dacă aveți în familie rude bolnave, consultați graficele de mai sus pentru a vedea dacă există cardiolog sau nu în ziua în care rveți să mergeți la spital. Trist, dar adevărat! (Teodor PETRICEANU)

Citește și:   Percheziții efectuate de polițiștii vrânceni la producătorii ilegali de alcool

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.