Garantat de HALICI. Primarul PENAL pesedist de la Fitionești, Iordache Cazacu, a scăpat de 8 fapte penale datorită prescripției.

Procesul pesedistului Iordache Cazacu, candidat la funcția de primar al comunei Fitionești, a fost amânat de atâtea ori, astfel încât s-a ajuns la prescrierea faptelor penale. Întins la nesfârșit, inclusiv pronunțarea a fost amânată aproape 9 luni, parcă pentru a se împlini termenul prescripției și să scape de condamnare, procesul de la Tribunalul Vrancea s-a terminat în favoarea inculpatului. Cazacu este omul lui Halici la Fitionești cu care fostul prefect care dorește să ajungă șef la CJ și-a dat mâna, după ce Ediție de Vrancea a prezentat deja o lungă listă de pesediști cu probleme penale, de integritate etc. pe care Halici îi prezintă ca făcând parte din „noul PSD”. Un PSD Vrancea care nu se reformează, ci merge tot pe mâna multor penali, combinatori, foști securiști și scandalagii notorii.

Vă întrebați de câte fapte penale era acuzat în dosarul de corupție 713/91/2020 de pe rolul Tribunalului Vrancea primarul de la Fitionești? Luați-vă o cafea, aveți mult de citit:

  • abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 C.p. cu ref. la art. 5 C.p;
  • fals material în înscrisuri oficiale prev. de art. 320 alin.1;2 C.p., cu ref. la art. 5 C.p.,
  • fals intelectual prev de art. 321 C.p. (12 acte materiale), cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p.,
  • instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată prev. de art. art. 47 C.p. rap. la art. 322 C.p. (2 acte materiale), cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p., uz de fals pre de art. 323 C.p. (14 acte materiale), cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p,
  • luare de mită
  • delapidare prev. de art. art. 295 C.p. (91 de acte materiale), cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p.,
  • instigare la mărturie mincinoasă prev. de art. 47 C.p. rap. la art. 273 alin. 1 C.p. (9 acte materiale), cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p.
  • nerespectarea prevederilor art. 4 alin. 2,3 referitoare la autorizarea bugetară, fapte prev. de art. 71 din Legea nr.500/2002 (92 de acte materiale)„ cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.

 

  • Soluția instanței: ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale (…) achită pe inculpatul Cazacu Iordache, trimis în judecată… (..)

Pe linie civilă, instanța i-a obligat pe inculpaţii Cazacu Iordache si Duţă Costică in solidar la plata către persoana vătămată la sumele de 13.866 lei, reprezentând daune materiale si respectiv 10.000 lei, reprezentând daune morale.

Totodată, instanța a admis în parte actiunea civilă promovată de UAT Fitioneşti şi i-a obligat pe inculpatii Cazacu Iordache şi Mihai Carmina la plata sumei de 10.450 lei către UAT Fitionești, cu titlu de despăgubiri, pe inculpatul Cazacu Iordache la 1610 lei si 21509 lei despagubiri către UAT Fitionesti.

Așadar, judecătorii au ajuns la concluzia că Iordache Cazacu  a prejudiciat Primăria pe care o conducea, pe cetățeni până la urmă, pentru că ei plătesc taxe și impozite pentru a avea un primar care să aibă grijă de banul public, nu să umble cu combinații.

Instanța a menținut măsura sechestrului asigurător dispusă prin ordonanta Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea nr. 1785/P/2015 din 06.12.2018, prin care s-a dispus instituit măsura asiguratorie a sechestrului cu privire la bunurile imobile deținute de inculpatul Cazacu Iordache, respectiv:

  • Teren intravilan în suprafată de 3.261 mp
  • Constructie situată în localitatea Fitionesti, jud. Vrancea în suprafață construită la sol de 94 mp
  • Constructie situată în localitatea Fitionesti, jud. Vrancea în suprafată construită la sol de 72 mp
  • Constructie situată în localitatea Fitionesti, jud. Vrancea în suprafată construită la sol de 38 mp
  • Constructie situată în localitatea Fitionesti, jud. Vrancea în suprafată construită la sol de 232 mp
  • Instanța l-a mai obligat pe inculpatul Cazacu Iordache la 5000 lei şi pe inculpatul Duţă Costică la 3000 lei cheltuieli judiciare către stat și la câte 1750 lei fiecare reprezentând cheltuieli judiciare către persoana vătămata Diaconu Mirel.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.