SONDAJ: Cititorii Ediției de Vrancea consideră că Ministerul Educației este principalul vinovat pentru rezultatele slabe din învățământul românesc. Vezi clasamentul integral!

Ediție de Vrancea a propus un sondaj cititorilor săi, sondaj derulat timp de 24 de ore, legat de opiniile cu privire la cei care se fac principalii vinovați de rezultatele slabe ale elevilor. Sondajul nu are valoare sociologică însă reflectă o anumită stare de lucruri și definește câteva ”linii” de care responsabilii din învățământ ar putea ține seama.

Astfel, Ministerul Educației este văzut ca principal responsabil al situației elevilor, cu 50,4 % din ”voturi”. Urmează, la mare distanță, părinții (14,04 %), profesorii (13,22 %) și politicienii (12,39 %). Elevii sunt văzuți drept primii responsabili pentru rezultatele slabe de doar 8,26 % dintre cei care au răspuns la sondaj.

Rezultate SONDAJ: ”Cine considerați că are CEA MAI MARE vină/responsabilitate pentru că o parte din elevi au rezultate slabe la școală?

(Sondajul a fost realizat pe grupul Vrancea Mediană și pe contul editorului coordonator al Ediției de Vrancea, Cristi Irimia)

Iată răspunsurile:

1. Ministerul Educației – 61 cititori (50,40 %)

2. Părinții – 17 cititori (14,04 %)

3. Profesorii – 16 cititori (13,22 %)

4. Politicienii – 15 cititori (12,39 %)

5. Elevii – 10 cititori (8,26 %)

6. Inspectoratul școlar – 2 cititori (1,65 %)

NOTĂ: Au existat și cititori care ne-au transmis opiniile/voturile lor prin mesaje private, din diverse motive. Mulți cititori au preferat doar să comenteze subiectul, fără a participa efectiv la sondaj.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.