Crucea Roșie Română amplifică campania “Apel umanitar pentru Albania”

Crucea Roșie Română amplifică campania „Apel umanitar pentru Albania”. Începând din 6 decembrie a.c. se pot face donații de 2 euro prin SMS la numărul 8826 în toate rețelele de telefonie mobilă.

În data de 26 noiembrie a.c. un cutremur devastator cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în Albania la 30 km vest de Tirana.
51 de persoane au fost ucise de cutremur
10 persoane sunt în continuare date dispărute
750 de persoane sunt rănite
4 000 de persoane sunt strămutate
100 000 de persoane sunt afectate direct și au nevoie de asistență umanitară.
peste 300 de case sunt distruse total
8 000 de case sunt afectate
infrastructura a suferit daune severe în localitățile Thumane și Durres

Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania în colaborare cu autoritățile naționale au luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de primă necesitate către populație. Acțiunile Crucii Roșii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, pături, sprijin alimentar, servicii de asistență psihosocială precum și prim ajutor de bază și adăpost.

Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Crucea Rosie Română sprijină acțiunile Crucii Roșii din Albania cu o donație de 3 000 de euro. Fondurile provin din fondul de urgență al Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

“Mulți oameni și-au pierdut casele și persoanele dragi. Mii de persoane afectate vor avea nevoie de sprijin continuu pentru a reveni la o viață normală. Pentru a amplifica acest sprijin umanitar, apelăm la rândul nostru la populația din România să doneze.”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Începând de astăzi, 6 decembrie 2019, este disponibil numărul de SMS 8826, prin care se pot face donații de 2 euro în toate rețelele de telefonie mobilă. Sunt disponibile și donațiile online pe site-ul www.crucearosie.ro sau donații în conturile special deschise la BRD-Agenția Piața Romană:
RO31BRDE410SV21981334100 LEI
RO62BRDE410SV21981684100 EUR

Toate fondurile colectate vor fi direcționate către Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania și vor fi utilizate pentru susținerea ajutorului de primă necesitate dar și pentru susținerea pe termen mediu și lung a familiilor rămase fără locuință.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați: Nadia Lazăr, Expert comunicare, tel: 0748 238 024

 

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.