Cristi IRIMIA: ”Concluzii după alegerile de ieri: epoca PSD a apus în Vrancea. PNL are șanse mari să câștige primăriile din Focșani, Adjud, Odobești, dar și Consiliul Județean, la localele din 2020”.

Rezultatele înregistrate ieri în Vrancea confirmă câteva lucruri pe eșichierul politic județean, principalele concluzii fiind următoarele:

1. PNL s-a detașat clar față de PSD la nivel de județ (12,5 % avans față de 7 % la europarlamentare), obținând cu 18.000 de voturi mai mult.

2. PNL a câștigat detașat la Focșani (număr DUBLU de voturi față de PSD și USR la un loc, adică 14.142 (PNL) față de 8208 (PSD) plus 6.059 (USR-PLUS) ). Au fost pe Focșani 38.597 voturi valabil exprimate (PNL – 36,64 %, PSD – 21,27 %, USR – 15,7 %.)

3. În Focșani, PNL a obținut cu 3.262 de voturi mai mult decât la europarlamentarele din 26 mai a. c., PSD a scăzut cu 81 de voturi, iar USR a pierdut 2.000 de voturi.

4. Avansul de voturi la nivel de județ (circa 18.000) pe care PNL l-a obținut ieri îi oferă o șansă mare să câștige un număr suficient de mandate de consilier județean la localele din 2020, dacă-și va păstra avansul față de PSD, pentru a conduce administrația județeană. Epoca lui Oprișan pare a se sfârși peste 6 luni, după 27 de ani de dominație în județ. Este greu de crezut că PNL va pierde în 6 luni avansul pe care îl are acum față de PSD, iar Cătălin Toma (președintele PNL Vrancea) are prima șansă pentru funcția de președinte CJ Vrancea (dacă va candida pentru această funcție).

5. PNL are șanse foarte mari să câștige Primăria Focșani având un număr dublu de voturi față de PSD și USR la un loc.

6. PNL are șanse reale să câștige primăriile din Adjud și Odobești.

Citește și:   VIDEO. ULTIMA ORĂ: Fum intens în zona sediului PSD Vrancea

7. Cu scorul de ieri înregistrat la Focșani USR are șanse la doar două mandate de consilier local.

8. PMP, cu doar 6713 voturi obținute ieri în Vrancea, poate spera la extrem de puține locuri în consiliile locale din județ, în 2020.

9. ALDE și Pro România pot spera doar la un loc de consilier local în CL Focșani cu rezultatul de ieri (indirect, raportat la scorul lui M. Diaconu, susținut de cele două partide).

(Cristi IRIMIA)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.