EXCLUSIV: Carrefour vinde cărți în care sunt poze cu copii cu tați homosexuali, în condițiile în care în România legea nu permite căsătoria între gay. PLUS: Carrefour și-a explicat gestul.

Carrefour a scos la vânzare o carte ”despre familie” în care sunt prezentate imagini cu o fetiță care este ținută de mână de doi bărbați, alături de textul: ”Tații mei au grijă de mine și uneori mă duc la zoo…” 

În România căsătoria între homosexuali nu este legală și nici adopția copiilor de către homosexuali. În aceste condiții, promovarea/propaganda unor astfel de cărți pe teritoriul țării ar putea intra sub incidența legii. 

Ediție de Vrancea va realiza curând o emisiune TV cu specialiști în drept, în cadrul căreia vor fi dezbătute aceste aspecte! (Cristi IRIMIA)

UPDATE: Carrefour România ne-a trimis la redacție un drept la replică pe care-l publicăm mai jos:

Mulțumim pentru sesizarea privind produsul “Prima mea carte despre familie”, disponibil în zona de librărie a magazinelor Carrefour. Această carte pentru copii le prezintă celor mici, pe înțelesul lor, ce înseamnă o familie, în forme și culturi diferite: familii formate din mama și tată, părinți biologici, părinți adoptivi, mame singure, familii vitrege, familii formate din cupluri homosexuale etc. Cartea invită la toleranță și diversitate, valoare pe care Carrefour o împărtășește. Tocmai de aceea, sesizarea site-ului editiedevrancea.ro este o ocazie bună să reamintim clienților noștri că grupul Carrefour susține diversitatea oamenilor și că lupta împotriva discriminării, prejudecăților și stereotipurilor. De-a lungul timpului, la nivel internațional și național, ne-am asumat un angajament de diversitate și oferim șanse egale tuturor angajaților, indiferent de naționalitate, etnie, sex, orientare sexuală, vârstă sau dizabilități. În concluzie, vom continua să încurajăm diversitatea și să respectăm drepturile oamenilor, în conformitate cu legislația română și europeană în vigoare, și încurajăm toți românii, fie ei clienți Carrefour, cititori ai publicației editiedevrancea.ro și nu numai, să îi tolereze pe cei diferiți, să îi respecte și să facă tot posibilul să evite discriminarea.

Vă mulțumim! Echipa Carrefour România

PROMO

7 thoughts on “EXCLUSIV: Carrefour vinde cărți în care sunt poze cu copii cu tați homosexuali, în condițiile în care în România legea nu permite căsătoria între gay. PLUS: Carrefour și-a explicat gestul.

  1. Păi partidul.pedofililor din Olanda se simte discriminat pentru că nu aveți și cu ei ilustrate. Așa că va rog sa revizuiți. Așa cum homosexualii sunt reprezentați în care ca fiind ceva normal, cu toate că nu au legalitate in Romania că să formeze o familie, așa și pedofili doresc respectare drepturilor lor, cu toate că pedofilia încă nu este acceptată în țară noastră.

  2. Cartea spune de familie, nu de casatorie. Va intreb, poza cu bunicul si nepoata, plus catelul, nu e famile? Doar nu sunt casatoriti, ilegal de fapt in Romania.

    1. Care parte din „tatii mei…” nu ai inteles-o? Catelul tau face parte din familie? Interesant… asta poate fi o explicatie ca faptului ca nu intelegi chestii atat de simple.

  3. Când nu ati iesit la vot, nu v-ați așteptat la asta?
    De acum începe tot teatrul ăsta ieftin..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.