Ce se întâmplă la IPJ Vrancea? De la minciuni pentru a-l proteja pe Halici, la polițiști care trișează la examene sau sunt prinși băuți la volan ori fură lemnele de la postul de Poliție.

S-au înmulțit cazurile în care polițiștii vrânceni sunt prinși în ofsaid, iar IPJ Vrancea încearcă să coafeze prin comunicate de presă „meșteșugite” situațiile create. Adevărul este că IPJ Vrancea are o problemă, iar comisarul șef Remus Nica (foto) ar trebui să fie primul care să iasă și să-și asume că instituția pe care o conduce trece printr-o perioadă în care credibilitatea sa este în scădere.

În ultimele luni am asistat la episoade în care oamenii legii nu au mai acționat ca adevărați oameni ai legii, momentele penibile alternând cu cele de natură contravențională, disciplinară sau chiar penală. Să ne reamintim că în luna iunie Poliția a susținut că președintele PSD Vrancea, Nicușor Halici, nu se afla în secția de votare de la Liceul 5 deși imaginile video și foto demonstrau că instituția condusă de comisarul șef Remus Nica a transmis informații mincinoase presei, protejându-l pe cel are acum este președintele CJ Vrancea.

Un alt scandal este legat de un concurs organizat de IPJ Vrancea pentru ocuparea unui post de ofițer, situație în care cel care a fost admis a fost acuzat de colegi că s-a inspirat la concurs de pe un ceas inteligent, mergând des și la baie în timpul examenului. Cazul a fost clasat într-un mod incredibil de Parchet, însă avem informații că dosarul va fi redeschis.

Din presa ultimelor zile mai aflăm că de la un post de poliție din structura Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea lipsește o cantitate de material lemnos din cea care fusese repartizată pentru încălzirea postului de poliție. „A fost constituită o echipă de control pentru verificarea acestor aspecte, care a constatat că un agent din cadrul postului de politie a ridicat materialul lemnos și l-a transportat într-o altă locație”. Presa locală a titrat FURT de lemne, nu ”ridicare de material lemnos”, însă IPJ Vrancea are grijă, probabil, la prezumția de nevinovăție, coafând din vorbe situația, deși precizează că a informat unitatea de parchet competentă.

Tot în aceste zile, aflăm că un alt polițist vrâncean, Marius Guzu, a fost prins băut și fără ITP valabil la volan, iar IPJ Vrancea încearcă din nou să ducă „presa cu preșul”, să cosmetizeze situația și să nu-i dea amploarea cuvenită. Problema este că oamenii din acest județ nu au nevoie de PR ca la carte, ci de oameni ai legii care să-și facă datoria și de sancționarea fermă a celor care nu-și respectă meseria de polițist.

Remus Nica are datoria legală și morală să rezolve problemele din inspectoratul pe care-l conduce. Să-și asume că la IPJ Vrancea sunt probleme nerezolvate. Prezența la concursurile de biciclete și la galele caritabile nu sunt de ajuns pentru a rezolva problemele interne legate de personalul de la IPJ Vrancea. Sigur, nu cerem perfecțiune din partea nimănui, știm că există probleme de personal, de la recrutarea forțată și greoaie din mediul civil la unii tineri care vin în Poliție cu gândul doar la uniformă. Evident, sunt excepții. Nu este o regulă în ceea ce-i privește pe polițiștii vrânceni care, până la urmă, provin din societatea pe care o avem, cu bune și cu rele. (Cristi IRIMIA)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.