ALARMĂ FALSĂ: În unele medii circulă informația ERONATĂ că un medic psihiatru de la Spitalul Județean Focșani este suspect de coronavirus. DSP Vrancea precizează că toate cadrele medicale sunt în regulă!

Directorul Direcției de Sănătate Publică Vrancea (DPS), Cătălin Graur, a infirmat în această seară, pentru Ediție de Vrancea, zvonurile că un medic psihiatru de la Spitalul Județean din Focșani ar avea coronavirus. Informația a circulat în mai multe medii online, astfel că ziarul nostru a solicitat informații oficiale în acest sens, pentru liniștirea pacienților din spital. ”Zvonul nu este unul real. Doamna doctor în cauză a fost la mine la birou chiar în această seară. Nu are absolut nimic, ba chiar va merge mâine la muncă, la spital. S-a creat o confuzie, nu știm din ce motiv, și de aceea este bine să lămurim lucrurile pentru public. Nu există niciun cetățean în Vrancea la ora actuală cu coronavirus, implicit niciun cadru medical”, a precizat Cătălin Graur.

DSP a anunțat că la nivelul judetului Vrancea situatia persoanelor care au calatorit in zonele de risc sunt in numar de 364, cu recomandarea de izolare la domiciliu 14 zile, fara simptomatologie specifica. Aceste persoane vor fi monitorizate zilnic de catre medicii epidemiologi. Astăzi, 13.03.2020, 31 persoane se aflau in carantina in spatiile special amenajate.

În altă ordine de idei, o situație nefericită ne-a fost sesizată de un cititor al ziarului nostru care ne-a precizat că la Policlinica nr. 2 din Focșani ar fi venit în ultima perioadă mai multe persoane întoarse din alte țări, persoane care voiau sa facă teste de coronavirus. ”Consider că este o inconștiență din partea lor, dar și a celor care țin policlinica deschisă oricui”, ne-a precizat C. G. Deocamdată, nu avem informații suplimentare despre această situație, doar că la DSP Vrancea nu a ajuns nicio sesizare oficială în sensul celor de mai sus.  La nivel național sunt confirmate la această oră (22.00) 86 de cazuri de coronavirus. (Cristi IRIMIA)

Citește și:   Deputatul USR Iulian Bulai a jignit Nașterea Mântuitorului Hristos, într-o postare pe Facebook.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.