A vrut să obțină permisul auto cu 200 de euro și a ajuns să fie condamnat. Acord de recunoaștere a vinovăției pentru dare de mită!

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, într-un dosar penal instrumentat cu sprijinul lucrătorilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, prin care a propus condamnarea unui inculpat la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită .

Totodată, prin acord, s-a stabilit in sarcina inculpatului următoarele măsuri de supraveghere: să se prezente la serviciul de probaţiune, la datele fixate de consilierul de probaţiune; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlarea mijloacelor de existenţă și să plătească suma de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

În fapt, la data de 13.09.2019, S.J.A. Vrancea a fost sesizat cu privire la faptul că, în parcarea unui hipermarket din mun. Focșani, jud. Vrancea (punct de plecare pentru susținerea probei practice) un tânăr din judeţul Vrancea, cu ocazia susținerii probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, i-a înmânat examinatorului auto dosarul de școlarizare în care se afla o sumă de bani în euro.
La fata locului s-a deplasat echipa operativă care l-a identificat la volanul autoturismului școală pe tânărul în cauză și a constatat faptul că în dosarul de școlarizare categoria B se află și suma de 200 euro ce a fost dată în vederea promovării probei practice pentru obținerea permisului de conducere.
Dosarul a fost instrumentat cu sprijinul ofițerilor D.G.A. – S.J.A. Vrancea, în baza ordonanțelor de delegare dispuse de unitatea de parchet competentă.

Informații primite de la Serviciul Județean Anticorupție Vrancea

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.