Fenomenul șoferilor băuți sau drogați la volan pare scăpat de sub control, în ciuda apelurilor făcute de Poliție

NU CONDUCEȚI VEHICULELE SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE SAU A SUBSTANȚELOR INTERZISE

Sâmbătă, 13 ianuarie, ora 10:15, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Focșani. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot sâmbătă, ora 13:10, polițiștii rutieri din Adjud au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Ruginești, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

La ora 22:19, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au depistat un bărbat, de 46 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară în satul Valea Beciului din comuna Slobozia Bradului, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie auto. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au recolatat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Duminică, 14 ianuarie, ora 05:21, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra au depistat un bărbat, de 28 de ani, din comuna Vintileasca, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 205 D, în comuna Năruja, deși se afla sub influența alcoolului. Aparatul etilotest a indicat un rezultat de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Copii morți după ce s-a făcut deratizare într-un bloc cu peste 40 de locatari

La ora 12.00, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 33 de ani, din comuna Garoafa, Drumul Național 2 E85 Garoafa. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, cel în cauză fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea „de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”.

La ora 20:13, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au depistat un bărbat, de 34 de ani, din comuna Cotești, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Focșani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, cel în cauză fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea „de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”.

Au fost eliminate riscurile rutiere asociate unor accidente grave și au fost dispuse măsurile procedurale prin unitatea de parchet competentă.

Polițiștii vrânceni atrag încă o dată atenția asupra pericolelor conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise și fac apel la toți șoferii să conștientizeze efectele unor astfel de comportamente iresponsabile!

DOSARE PENALE PENTRU LOVIRE SAU ALTE VIOLENȚE/AMENINȚARE

Sâmbătă, 13 ianuarie, ora 08:50, polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Focșani le-a fost solicitat ajutorul de către o tânără de 18 ani, din comuna Câmpineanca, care a sesizat faptul că, fostul prieten, un tânăr de aceeași vârstă, din municipiul Focșani, ar fi agresat-o fizic.
Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului stabilind în urma completării formularului de evaluare a riscului, faptul că există risc iminent.
În acest sens, au emis un ordin de protecție provizoriu iar tânărul în cauză va fi monitorizat printr-un sistem electronic.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Citește și:   Comisia Europeană propune alocarea a 33,9 de milioane de euro pentru a oferi sprijin României

La data de 13 ianuarie, ora 23:25, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Tulnici au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe fondul consumului de alcool și a unor discuții în contradictoriu,un bărbat de 43 de ani și-ar fi amenințat soția, o femeie de 35 de ani, din comuna Vrâncioaia.
Polițiștii au completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există risc iminent si au emis un ordin de protecție provizoriu.
Totodată bărbatului i-a fost montat un sistem de monitorizare electronică.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de amenințare.

Vă reamintim:

Polițiștii pot emite un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, atunci când constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică sau libertatea unei persoane să fie puse în pericol.

Totodată, instanța de judecată poate dispune la solicitarea unei persoane a cărei viață, integritate fizică sau libertate sunt puse în pericol, un ordin de protecție împotriva agresorului, a cărui durată poate ajunge până la 12 luni.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.