Cătălin Toma, cetățean de onoare al județului Vrancea – post-mortem.

28 mai 2024 va rămâne data la care fostului președinte al CJ Vrancea i-a fost conferit, post-mortem, titlul de cetățean de onoare al județului Vrancea, pentru contribuția semnificativă pe care a avut-o în funcționarea administrației publice județene în timpul mandatului său de președinte al Consiliului Județean Vrancea, în perioada 21 octombrie 2020 – 17 februarie 2024.

Astăzi, în cadrul unei ședințe ordinare, consilierii CJ au votat în unanimitate proiectul de hotărâre cu privire la recunoașterea meritelor avute de fostul președinte al PNL Vrancea, șef al administrației județene timp de 3 ani și 4 luni.

Familia regretatului președinte Cătălin Toma a primit diploma, brevetul și placheta cu titlul de ”Cetățean de onoare al județului Vrancea post-mortem domnului profesor Cătălin Dumitru Toma”.

La ședința de astăzi au participat și actualul președinte al PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru (edilul comunei Vizantea-Livezi), precum și alți primari, colegi liberali cu Cătălin Toma: Nicolai Mărăscu (Panciu), Florin Nechifor (Adjud), Maria Stroe (Suraia), Marius Ciprian Grama (Jariștea), Fănică Popa (Bolotești), Nicolae Braicău (Ciorăști), Laurențiu Diaconu (Garoafa), David Chiriță (Răstoaca), Adrian Gavrilă (Bordești), precum și subprefecții Claudia Lavinia Serafimciuc și Gheorghiță Berbece.

Venit în politică de la catedră, profesorul Cătălin Toma a pus accentul pe educație, de aceea proiectele sale de suflet au vizat formarea și educarea tinerilor. Din perspectiva transformărilor aduse de proiectele de reabilitare a infrastructurii rutiere, investițiile în sănătate, în susținerea programelor și proiectelor educaționale, sportive și culturale, implicarea fostului președinte Cătălin Toma a fost totală. Acesta a fost apreciat și la nivel european, nu doar național, fiind primul român care a fost ales prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță din cadrul Biroului Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa, reprezentând Vrancea și România la multe întâlniri importante pentru destinul Europei. Desemnarea lui Cătălin Toma ca cetățean de onoare al județului Vrancea este un act de recunoștință față de rolul îndeplinit de acesta în instaurarea unui climat de echilibru în administrația publică locală. Îi mulțumim, cu recunoștință, pentru tot ce a realizat pentru Vrancea, un ”județ alintat de Dumnezeu”, cum îi plăcea să spună și îi vom păstra memoria vie pentru totdeauna”, a spus Ionel Cel-Mare, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea.

În cadrul ședinței de astăzi, profesorii Mihaela Oprea și Tiberiu Oprea au primit titlul de ”Cetățean de onoare al județului Vrancea” pentru rezultatele remarcabile obținute în coordonarea echipei de robotică AICitizens de la Colegiul Național ”Al. I. Cuza”, care a primit titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică din SUA din acest an. Prin această performanță deosebită, domnii profesori Oprea și elevii pe care i-au ghidat au pus județul Vrancea pe harta mondială a competițiilor de profil, promovând prestigiul județului nostru, pe plan național și internațional.

Domnului profesor de geografie Iuliu-Octavian Dragomir de la Colegiul Național Unirea din Focșani i s-a conferit titlul de „Cetățean de onoare al județului Vrancea” pentru rezultatele excepționale obținute împreună cu elevii săi la Olimpiada Internațională de Geografie de la Beijing, China, în anul 2016 și din Bandung, Indonezia, în anul 2023. De-a lungul carierei didactice de peste 25 de ani, domnul profesor a coordonat serii de elevi care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele de geografie, în fazele județene, naționale și internaționale și care au făcut cinste județului Vrancea.

Acordarea titlurilor de cetățeni de onoare ai județului este o formă de recunoaștere a meritelor și a contribuției semnificative aduse în creionarea imaginii județului Vrancea ca un reper al excelenței în educație, dar și în modernizarea administrației județene”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Consiliului Județean Vrancea. (A. G. I.)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.