Înscrieri la Concursul de Psalmi și Icoane

Consiliul Judeţean Vrancea, prin Centrul Cultural Vrancea, în parteneriat cu Protoieria Focșani I, organizează Concursul De la Psalmi și Icoane la Sfânta Scriptură și Muzică Sacră, Secțiunea Artă tradițională, ediţia a XXV-a, și Secțiunea Muzică sacră, ediția a XV-a, 2024. Evenimentul va avea loc joi, 25.04.2024, ora 11.00, la Galeriile de Artă din Focșani.


Juriul, format din persoane de specialitate, din domeniul culturii și muzicii religioase va fi compus din:

Juriu – Secțiunea Muzică sacră
– Preşedinte – Pr. Aurel Boţan, Protoiereu – Protoieria Focșani I;
– Membru – Pr. Ioan Ploscaru – Catedrala Sf. Cuvioasa Paraschiva Focșani;
– Membru – Pr. Vasile Metu – secretar Protoieria Focșani I.

Juriu – Secțiunea Artă tradițională
– Preşedinte – prof. univ. dr., etnolog Doina Virginia Ișfanoni – istoric și teoritician de artă, membru al Consiliului Național pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial;
– Membru – Alina Maria Ulmeanu, Șef al Secției de Etnografie din cadrul Muzeului Vrancea; – Membru – Diana-Rozalia Tăicuțu, profesor de artă plastică la Liceul de Artă Gh. Tattarescu, Focșani

Concursul va fi prezentat de Cătălina Cora, referent la Centrul Cultural Vrancea.
Protoieria Focșani I va oferi două premii speciale, acordate pentru cele două secţiuni: Artă tradiţională şi Muzică sacră.
Concurenţii sunt așteptați să se înscrie până la data de 18 aprilie 2024, la sediul Centrului Cultural Vrancea, str. Mitropolit Varlaam, nr. 48 bis sau pe adresa de mail centrulculturalvrancea@gmail.com.

Concursul este dedicat elevilor de gimnaziu și de liceu din județul Vrancea și creatorilor de artă populară, amatori, din toate județele țării.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.