Ambasadorii Colegiului Național „Al. I. Cuza”, în vizită la Liceul de Artă „Ghe. Tattarescu”, Focșani

Vineri, 29 martie 2024, ambasadorii juniori, reprezentanții Parlamentului European din Colegiul Național „Al. I. Cuza” au susținut o prezentare colegilor săi de la Liceul de arta „Ghe. Tattarescu”. Anul trecut, Colegiul Cuza a primit titlul de Școală Ambasador în cadrul programului EPAS, astfel ambasadorii împlinindu-și constant misiunea de a promova valorile europene în randul tinerilor.

Luna martie s-a încheiat prin vizita ambasadorilor juniori Coman Ioana Lăcrămioara, Coman George, Lera Diana, Benguș Miruna Elena, Pop Alexandra și Andreea Iordache, coordonați de ambasador senior prof. Anii Lamâița Șerban, respectiv Camelia Mereuță la Liceul de Arta „Ghe. Tattarescu”. Elevii din clasele a 11-a A, a 11-a C, a 12-a D si a 12-a A au fost informați despre istoria Uniunii Europene, scopul programului EPAS-Școli Ambasador, rețea ce cuprinde 1500 de școli certificate din întreaga Europa, dar mai ales despre alegerile Europarlamentare de pe 6-9 iunie 2024.

Pentru tineri este important să cunoască faptul că Uniunea Europeană reprezintă un spațiu sigur, unde fiecare voce contează! Democrația, respectarea drepturilor și libertăților și a demnității umane, egalitatea sunt doar câteva dintre valorile europene care stau la baza unui cetățean european. Perioada alegerilor constituie momentul oportun pentru acești tineri adulți să-și aleagă viitorul. Mersul la vot nu ar trebui să fie opțional!

Cu aceste ultime idei în minte, elevii participanți la prezentare au avut parte de o ultimă surpriză, un Kahoot amuzant în care și-au putut fixa informațiile acumulate.

Toate activitățile sunt postate pe pagina de Facebook a colegiului, respectiva pagina de Instagram @cnaic_epas, unde vă invităm să citiți mai multe despre EPAS și UE.

Text: Ambasador Junior Coman Ioana Lăcrămioara

 

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.