Secția de științele naturii și acvariu a Muzeului Vrancei este în plin proces de amenajare

Casa Tatovici din Focșani și-a recăpătat farmecul de odinioară, după ce a fost reabilitată în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Județean Vrancea, finanțat din fonduri europene și finalizat la sfârșitul anului 2023.

Această adevărată bijuterie arhitecturală, care va găzdui Secția de științe ale naturii și acvariu a Muzeului Vrancei, va fi redeschisă publicului vizitator în această vară și va fi cuprinde expoziții atractive de faună, floră, pești în acvariu și animale vii.

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, fiind din nou prezent în această clădire de patrimoniu, care se află în plin proces de amenajare, a declarat: ”Este o clădire emblematică pentru municipiul Focșani, pe care Consiliul Județean Vrancea a reabilitat-o cu succes, alături de alte imobile reprezentative, cum sunt Casa Alaci de pe Bulevardul Gării (Secția de istorie a Muzeului Vrancei) și fostul Tribunal, unde funcționează acum Muzeul Vrancei. Alături de regretatul președinte Cătălin Toma am dus la bun sfârșit aceste proiecte importante pentru patrimoniul cultural local”.

Proiectul „Consolidare și restaurare Secția de științe ale naturii și acvariu – Casa Tatovici” a fost finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1 Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural. Valoarea totală a proiectului a fost de 11.589.292 lei, din care cofinanțarea CJ Vrancea a fost de 230.336 lei.

Obiectivul general al proiectului a constat în consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare a monumentului istoric Casa Tatovici, în vederea valorificării patrimoniului cultural local și a identității culturale şi redarea acestuia către publicul vizitator.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

Citește și:   Echipa de robotică „AI Citizens”, premiată de CJ Vrancea pentru performanța obținută: calificarea la campionatul mondial de la Houston (USA)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.