ULTIMA ORĂ: 41 de cadre medicale de la Spitalul Militar Focșani au COVID-19. Suspiciuni sunt și la Spitalul Județean Focșani, la Ambulanța Focșani și la Spitalul din Adjud! Sute de rude de-ale medicilor sunt suspecte de infectare cu COVID-19.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că la această oră sunt confirmate 41 de cadre medicale de la Focșani (Spitalul Militar) cu COVID-19, după cele 20 confirmate ieri și alte două confirmate alaltăieri. Ancheta epidemiologică este în curs de derulare, mai ales că o parte din cadrele medicale de la Spitalul Militar Focșani activează și la Spitalul Județean Focșani și la Ambulanța Focșani, dar și la spitalul din Adjud.

Ediție de Vrancea a anunțat în exclusivitate pe 25 martie a. c. că un medic care face gărzi la Spitalul Militar Focșani și la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea, și care are o rudă importantă la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea, și-a sărbătorit recent ziua cu zeci de invitați la un restaurant în Adjud. Majoritatea celor de la Ambulanța Focșani au fost la ziua lui! Deși la acea vreme în grupul respectiv nu exista cineva cu simptome, ar fi trebuit ca în perioada în care România începea să fiarbă oamenii să conștientizeze că evenimentele cu grupuri numeroase de oameni pot fi problematice din punct de vedere medical. Circa 60 de cadre medicale ar fi participat la ziua de naștere a medicului respectiv. Oficialitățile fac cercetări în acest caz însă nu au comunicat până acum concluziile anchetei epidemiologice.

Astăzi, există suspiciuni privind cadre medicale care ar avea COVID-19 inclusiv la Spitalul Județean Focșani (12 cazuri), Spitalul Municipal Adjud (32 de cazuri), dar și în ceea ce-l privește pe managerul spitalului din Adjud, plus viceprimarul municipiului Adjud, Claudiu Cristea. Aceștia au participat pe 23 martie la o întâlnire cu un medic care lucrează la spitalul din Adjud, medicul respectiv fiind confirmat cu noul coronavirus.

Citește și:   Acțiune de prevenire și informare a Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea la Școala Gimnazială ”Duiliu Zamfirescu” din Focșani

Informații neoficiale vin și din zona ITM Vrancea, unde ar exista un caz. La nivel central s-a decis să nu se facă publice cazurile, punctual, astfel încât tot ceea ce s-a aflat până acum a fost pe surse sau din comunicatele Ministerului Apărării Naționale.

UPDATE: La nivel național sunt 1292 de cazuri confirmate și 24 de decese (toate persoanele care au murit sufereau de alte boli grave).

Comunicatul MApN:

în urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 19 angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv.

În acest moment, ancheta epidemiologică va fi extinsă și pentru depistarea contacților apropiați pentru cei nou confirmați și spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea cu eficiență a anchetei epidemiologice.

Biroul presă al Ministerului Apărării Naționale

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.