Un bărbat de 36 de ani a fost reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție

La data de 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 36 de ani, cercetat pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu și amenințare.

La data de 20 martie, ora 11:03, Poliția Municipiului Focșani a fost sesizată telefonic de către operatorul Sistemului informatic de monitorizare electronică cu privire la faptul că a fost generată o alertă de încălcare a zonei stabilite printr-un ordin de protecție.

Astfel, un bărbat din municipiul Focșani, de 36 de ani, persoană monitorizată electronic, s-a apropiat de o unitate școlară, și-a scos brățara electronică de monitorizare, încălcând prevederile sentinței civile a Judecătoriei Focșani.

În urma activităților efectuate, s-a stabilit faptul că, bărbatul s-ar fi aflat în incinta unei instituții de învățământ, încălcând astfel măsura dispusă prin ordinul de protecție.

Ulterior, bărbatul a fost identificat de polițiști, care au constatat faptul că acesta nu a menținut în funcțiune sistemul de monitorizare electronică, demontând brățara de monitorizare. De asemenea, a refuzat montarea unui nou dispozitiv, împiedicând, în acest mod, monitorizarea sa în permanență.

În cursul nopții trecute, în baza probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au dispus față de cel în cauză măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare (5 acte materiale) și încălcare a ordinului de protecție (7 acte materiale), acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea. Bărbatul va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Focșani, cu propuneri legale. Cercetarile sunt continuate în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de încălcarea de către o persoană faţă de care a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie şi ameninţare.

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Accident la Bizighești, pe DN 2 - E 85. Două femei au fost preluate de Ambulanță.

Conducere sub influența substanțelor psihoactive

Aseară, la ora 20.20, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic un bărbat, de 33 de ani, din județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 2-E 85 în comuna Garoafa.

Întrucât acesta avea un comportament specific consumatorilor de substanțe psihoactive, a fost condus la spital, unde i-a fost efectuat un test preliminar, în urma căruia au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.