Ministrul Adrian Veștea: Guvernul României a adoptat noi măsuri pentru a eficientiza derularea PNDL și PNI Anghel Saligny

Ministrul Adrian Veștea a transmis că la propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul României a adoptat o serie de măsuri pentru a eficientiza derularea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și a Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” (PNI AS).

Astfel, pentru PNDL, beneficiarii pot depune o singură solicitare de suplimentare a fondurilor, cu cel puțin trei luni înainte de data expirării contractului de finanțare. De asemenea, beneficiarii care nu au solicitat niciun transfer de sume de la bugetul de stat până la data intrării în vigoare a actului normativ pot solicita încetarea contractelor de finanțare prin acordul părților.

Pentru PNI AS, sumele rămase disponibile din alocarea totală a programului pot fi utilizate pentru suplimentarea sumelor din contractele de finanțare cu sumele rezultate ca urmare a aplicării clauzelor de ajustare a prețului contractelor de achiziție publică/sectoriale încheiate pentru realizarea obiectivelor de investiții finanțate prin program.

”Aceste măsuri reprezintă o confirmare a angajamentului Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei de a asigura o utilizare eficientă a fondurilor europene și naționale pentru dezvoltarea infrastructurii locale și regionale din România, în interesul tuturor cetățenilor.”, a precizat liberalul Adrian Veștea.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.