Timp de aproape 10 ani Oprișan s-a opus preluării spitalului de către CJ Vrancea. Acum vrea să preia managementul asistenței medicale, pentru a-l salva de la demitere pe Constantin Mândrilă!

Marți, 10 decembrie, de la orele 14.00, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Județean Vrancea, amânată după ce fusese programată inițial pe 4 decembrie (Oprișan a avut ședință de partid la București și dintr-o dată 18 consilieri PSD au anunțat, chipurile, că nu pot veni la ședință).

Pe ordinea de zi a ședinței de marți se regăsește și un proiect privind preluarea de către CJ a managementului asistenței medicale a Spitalului Județean de la Ministerul Sănătății. În traducere, șeful CJ, adică Oprișan să poată decide cine și cum conduce spitalul, nu Ministerul Sănătății, instituție care-l poate schimba pe Constantin Mândrilă din funcția de manager. După ce timp de 10 ani a refuzat să preia spitalul județean, fiind singurul CJ din țară care a făcut acest gest, brusc Oprișan vrea să preia managementul unității spitalicești.

Gestul său spune multe despre ipocrizia de care dă dovadă și despre cum vede baronul situația spitalului: mai interesat este de soarta lui Mândrilă, decât de alte aspecte de care trebuia să țină seama când a refuzat preluarea spitalului.

Reamintim că fostul premier Victor Ponta, a declarat la Focșani în urmă cu câteva luni că situația în care se află Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” ”este doar din vina lui Oprișan”. Ponta a spus că ar fi predat spitalul fără datorii, însă baronul s-a opus. Victor Ponta a adăugat că ”multe spitale din țară au fost complet reabilitate pe Programul Operațional Regional, care nu poate fi accesat de instituția medicală dacă aceasta aparține de Ministerul Sănătății”. (Cristi IRIMIA)

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.