Zilele Portului Popular Vrâncean vor avea loc la Galeriile de Artă din Focșani

În perioada 21 – 25 iunie 2023, va avea loc ediția a III-a a Zilelor Portului Popular Vrâncean. Manifestarea a început în 2021, cu sprijinul „Șezătoare” București și consilierea expertului în domeniul portului popular vrâncean, Nelu Dumitrescu din Tichiriș. Pentru prima dată, în 2021, a fost adusă în fața publicului cea mai bogată colecție de cămăși de Vrancea din România. În 2022 au fost expuse, în premieră, peste 300 de bete și brâie de Vrancea, printre care modele unicat, păstrate doar în patrimoniul Muzeului. La ediția din acest an va fi prezentată iubitorilor culturii tradiționale, pe lângă costumele populare de Vrancea, o impresionantă colecție de lăzi de zestre din patrimoniul Județului Vrancea. De această dată, evenimentul se va desfășura la Galeriile de Artă din centrul Municipiului Focșani; expoziția va fi deschisă între orele 12:00 și 20:00, intrarea gratuită.

Vă așteptăm, dragi vrânceni, să admirați costumele populare vrâncene și lăzile de zestre, în care fiecare mireasă își ducea la casa mirelui lucrurile cele mai de preț! Confecționată în familie sau comandată la un meșter lemnar, lada de zestre nu era doar un obiect de mobilier, ci avea o întreagă simbolistică, despre care veți afla la vernisajul expoziției, miercuri, 21 iunie, la ora 11:00.

(Comunicat primit de la Muzeul Vrancei)

Citește și:   Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează Târgul de Carte dedicat „Anului Cărții” în România, ediţia a XIV-a (31 octombrie - 3 noiembrie)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.