83 de contracte de finanțare pentru proiecte de cercetare

Astăzi a avut loc ceremonia de semnare a 83 de contracte de finanțare pentru proiecte de cercetare. Suma totală alocată este de 117 milioane euro, bani proveniți din PNRR, iar beneficiarii sunt universitățile, institutele naționale de cercetare-dezvoltare, institutele Academiei Române și alte organizații specifice din cadrul Sistemului Național de Cercetare-Dezvoltare. Banii sunt destinați cercetătorilor români din diaspora, care vor lucra îndeaproape și nemijlocit cu universitățile și cu institutele din țara noastră.

Contractele semnate azi însumează 70% din suma totală pe care am prevăzut-o în PNRR pentru sprijinirea cercetătorilor români din diaspora. Aceasta este dovada faptului că, la nivelul Guvernului, am acordat prioritate cercetării românești. În acest an, am mărit bugetul pentru cercetare și inovare cu 70% și am propus ca obiectiv pentru anul viitor acordarea unui procent de 1% din PIB cercetării din România. Sunt sigur că, prin contractele semnate astăzi, cercetarea românească va beneficia de un sprijin consistent prin atragerea de resursă umană înalt specializată din străinătate, inclusiv din diaspora științifică”, a declarat Nicolae Ciucă, președinte al Partidului Național Liberal.

Citește și:   VIDEO EXCLUSIV. I-am prins în FLAGRANT. Muncitorii de la CUP Salubritate au ”asfaltat” în fața casei șefului lor, directorul Adrian Vulpoiu, în condițiile în care zeci de străzi din Focșani așteaptă o roabă cu asfalt de zeci de ani.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.