VIDEO: Oprișan tremură după anunțul făcut de Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea!

Senatorul de Vrancea Cătălin Toma, președinte al organizației județene, a afirmat ieri în cadrul unei conferințe de presă că PNL vrea să schimbe legislația electorală și în ceea ce îi privește pe președinții consiliilor județene.Reamintim că la solicitarea baronilor PSD fostul premier Viorica Dăncilă a schimbat legislația anul trecut astfel încât președinții de CJ să fie aleși uninominal.

”Alegerile în două tururi reprezintă un act de democrație, este vorba de legitimitatea celui ales. Înainte de turul doi se poartă discuții, negocieri, în așa fel încât candidatul cel mai bine ales să câștige alegerile. Tocmai aceasta înseamnă democrație, să lăsăm poporul să decidă și să nu avem un primar ales cu 15% sau cu 14%, cum este la Focșani”, a spus ieri Cătălin Toma, într-o conferință de presă.

În prezent, Guvernul Orban își asumă răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, iar în Parlament va fi susținut proiectul prin care se va respinge ordonanța dată de Dăncilă în ceea ce privește alegerea președinților consiliilor județene direct de alegători, într-un singur tur. Se va reveni, așadar, la alegerea șefului CJ de către consilierii județeni. Acest lucru nu-i va conveni lui Oprișan, cel care nu a avut măcar curajul să propună alegerea președintelui CJ de către alegători prin două tururi de scrutin! (Teodor PETRICEANU)

LIVE: Conferința de presă susținută de președintele PNL Vrancea, senatorul Cătălin Toma.

Geplaatst door Catalin Toma op Vrijdag 17 januari 2020

 

Citește și:   Avocat Ana Săcrieru: ”Încă o explicație juridică esențială: Decizia de condamnare a lui Mircea Vulcănescu a fost anulată la cererea urmașilor superiorului său”

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.