Arc peste timp despre jertfa românilor – eveniment cultural prilejuit de apropierea Zilei Naționale a României

Copiii din cadrul atelierelor organizate în Vrancea de Asociația Tineri pentru Educație și Cultură au susținut duminică seara, în fața publicului, la Sala Balada din Focșani evenimentul Arc peste timp despre jertfa românilor- eveniment educațional-cultural prilejuit de Ziua Națională a României.
Gazda evenimentului a fost prof. Maria Murgoci, artist interpret, coordonatoarea Ansamblului Folcloric Țara Vrancei.

,,În seara aceasta ne-am hotărât să întâmpinăm apropiatul și iubitul nostru 1 Decembrie, Ziua noastră Națională, cu un eveniment mai plin chiar decât cele anterioare, având deopotrivă Muzică, Literatură și Istorie. Metafora pe care v-o propunem este aceea că toți voievozii de peste veacuri au contribuit la realizarea Marii Uniri. Fără acest arc peste timp al jertfei continue a acestui popor, frumusețea iubitei noastre Românii nu ar fi fost, atâta câtă este astăzi. Numai de noi depinde să conștientizăm mereu aceasta” au atras atenția copiii, în deschiderea evenimentului.

Fragmentele literare și istorice interpretate de copii s-au referit la Neagoe Basarab și Doamna Despina Milița, la Voievodul Mihai Viteazul precum și la eroii care s-au jertfit pe frontul Primului Război Mondial.

Evenimentul a fost susținut de copii și anterior, la București, în cadrul proiectului cultural ,,Cultura română pentru copii” derulat de Centrul de Excelență în Cultură și Civilizație Românească.

Citește și:   ALERTĂ! DEBRIDAT sirop pentru copii, retras urgent din farmacii. Ce garanții să avem în ceea ce privește vaccinurile complexe, dacă un simplu sirop se dovedește a fi cu probleme?

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.