Ediția a III-a a Festivalului de Teatru Tânăr “Ora de Teatru” va fi susținută financiar de Consiliul Județean Vrancea

Ediția a III – a a Festivalului de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”, care va avea loc în șase localități din județul Vrancea (Focșani, Odobești, Panciu, Pufești, Soveja și Vidra), în perioada 02.09.2021 / 05.09.2021, va oferi persoanelor interesate din aceste localități posibilitatea de a participa la ateliere de teatru.

Participarea la atelierele de teatru oferă persoanelor posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile, de a avea initiațiativa și independența în acțiune, de a relaționa cu alte persoane, de a se recupera prin teatru, de a-și petrece timpul liber într-un mod plăcut. Atelierele de teatru sunt deschise tuturor persoanelor interesate și nu doar celor care doresc să urmeze o carieră în domeniu.

Liceenii din Odobești / Panciu / Vidra se pot înscrie la atelierele de teatru la partenerii noștrii de proiect, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu și Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, fie pe aplicația creată https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKGMolW_qlyhecd31gs_gx2yz14LztAvHuKkkfLAzobER-GA/viewform .

Fiindcă un eveniment de acest gen se realizează în echipă și are la bază persoane interesate și pasionate să facă ceva pentru ei și pentru comunitate așteptăm alături de noi, ca și voluntari, pe orice persoana deschisă la o nouă provocare. Până pe 28 august 2021 persoanele interesate pot completa aplicația https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf9zAa9BDqO-nKdBFoLnsQt4lIwFcIN1cNxtnEOBcqz6RdufQ/viewform .

Liceeni, din orice localitate din țară, precum și cei din diaspora, pot aduce pe scena festivalului spectacolele trupelor din care fac parte. Aplicația creată pentru secțiune spectacole se poate completa până la 28 august 2021. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfUZQjnav5dlBSNvFDZzS41cvsJrH4b2xScV_6NMqr_m5AT4g/viewform .

Elevii, de la nivelul gimnazial, din Pufești, Soveja și Vidra, pentru a participa la atelierele de teatru, care vor fi realizate în localitățile respective, se pot adresa partenerilor noștrii de proiect, Școala Gimnazială Pufești, Centrul Cultural “Simion Mehedinți” Soveja și Școala Gimnazială „Valeriu D. Cotea” Vidra, pentru a se înscrie la activități.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, în calitate de partener al proiectului, va oferi posibilitatea copiilor diagnosticați cu autism și al celor instituționalizați, interesați de o nouă experiență sau de continuarea a celei avute anul trecut, să se înscrie la atelierele de teatru realizate în locațiile acestei instituții.

Atelierele pentru copii cu deficiențe de auz și vorbire se realizează în locația Centrului Școlar pentru Educatie Incluzivă „Elena Doamna” Focşani. Acesta în calitate de partener al proiectului oferă copiilor înscriși la cursurile sale oportunitatea de noi experiențe prin participarea la atelierele de teatru sau de a fi din nou alături de formatorii proiectului. Înscrierea la atelierele de teatru se va realiza la această instituție.

Orice instituție școlară, din județul Vrancea, interesată de a oferi elevilor oportunitatea de a-și petrece timpul liber prin participarea la atelierele de teatru oferite de organizatorii proiectului, se poate adresa asociației noastre și în limita resurselor financiare și umane existente vom desfășura atelierele și în alte localități / locații decât cele anunțate inițial.

Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru” este un proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea și organizat de către Asociația Protha Panciu. Partenerul principal al organizatorului este Universitatea de Arte Tg. Mureș. Alături de aceștia își aduc contribuția și partenerii tradiționali Ateneul Popular “Mr. Ghe. Pastia” Focșani, Ansamblul Folcloric “Țara Vrancei” Focșani și Casa de Cultură “Mihai Eminescu” Panciu. Evenimentul are loc ca urmare a participării la proiect a sponsorului principal al evenimentului Vexio.

Accesul la toate activitățile proiectului este gratuit, în limita locurilor disponibile și cu respectarea regulilor de sănătate publică impuse de autorități.

Informațiile cu privire la desfășurarea proiectului sunt disponibile pe site-ul festivalului https://www.festivaluloradeteatru.ro, pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/oradeteatru sau pe pagina de Instagram https://www.instagram.com/fest.teatrutanar.ora.de.teatru .

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.