VIDEO: 6 oameni au fost salvați din mijlocul apelor, din cei 12 muncitori rămași izolați la Nereju!

Din cele 12 persoane, aflate într-o zonă forestieră, unde au rămas izolate din cauza creșterii nivelului și debitului râului Zăbala au fost salvate deja 6 persoane: un minor în vârstă de 16 ani, o femeie de 60 de ani, o femeie de 61 de ani, un tânăr de 18 ani, o femeie de 44 ani și un bărbat de 70 de ani.

UPDATE:  A fost salvată și a 7-a persoană (un bărbat de 70 de ani)

Cătălin Toma (foto dreapta, acordând un interviu pentru TVR 1), președintele CJ Vrancea, a fost toată ziua în zona Spulber – Nereju – Tulnici, împreună cu prefectul Gheorghiță Berbece,primarii Sorinel Vulcan (Spulber), Toader Gemănaș (Nereju) și Aurel Boțu (Tulnici).

Aceștia au fost salvați de o echipă din care fac parte și 11 salvamontiști de la Salvamont Vrancea, din subordinea Consiliului Județean. Acțiunea este în plină derulare. Se acționează printr-un sistem provizoriu tip tiroliană, un salvamontist fiind cel care salvează persoanele izolate.

Intervenția în zona muncitorilor izolați este realizată de 19 pompieri (ofițeri și subofițeri), 11 salvamontiști ai Servicului Salvamont, respectiv câte un echipaj din județele Vrancea, Bacău și Covasna, 8 jandarmi de la IJJ Vrancea și SVSU Nereju cu 5 voluntari coordonați de primarul comunei Nereju.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.