Campania Seflie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți, continuă și în anul 2021

În cursul zilei de astăzi, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și prin Serviciul Județean de Poliție Transporturi Vrancea au realizat o serie de activități de informare și conștientizare a populației cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CF, triaje și zonele adiacente.

Astfel, au fost informați călătorii care au circulat cu trenurile CFR pe ruta Focșani – Mărășești și retur, tinerii prezenți în stațiile CF Focșani și Mărășești și peste 100 de elevi ai Școlii nr. 2 din orașul Mărășești.

În cadrul activităților preventive, tinerilor le-au fost oferite flyere realizate în cadrul campaniei, fiind îndrumaţi să scaneze codul QR, să urmărească şi să distribuie materialul video privind experimentul realizat, care prezintă sugestiv efectele electrocutării prin expunerea la reţeaua de înaltă tensiune prezentă în zona căilor ferate şi a gărilor.

Campania de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare –  ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, a fost inițiată  la nivel național în  luna iulie 2020 în baza unui parteneriat între Poliția Română, CFR Călători și Mercury 360, perioada de implementare a acesteia fiind prelungită până la data de 31 ianuarie 2022.

Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune. Urcând pe tren, chiar și dezafectat, aceștia intră în câmpul electric existent între acoperiș și linia de înaltă tensiune. Astfel, se produce un arc electric, care presupune electrocutarea cu 27.000 de Volți a victimelor.

Conștientizarea pericolului salvează vieți!

Citește și:   Elon Musk a recunoscut: „Am avut efecte adverse grave de la vaccin. Am crezut că mor”! Cifre oficiale: 12 milioane de efecte adverse grave în SUA!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.