Acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului

În perioada 12-29 aprilie a.c., polițiștii de ordine publică din județul Vrancea au efectuat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor care aduc atingere patrimoniului deţinătorilor de valori.

Activităţile de control şi evaluare asupra deţinătorilor de valori şi prestatorilor serviciilor de profil s-au concretizat în 235 de controale dintre care: 87 hyper/super/market-uri, centre comerciale, 36 casierii colectoare, 24 stații de distribuție carburanți, 46 autovehicule de transport valori și 42 alte locuri de depozitare.

Activitățile au vizat obiectivele care operează cu valori, societăţi care au ca obiect de activitate unităţi poştale, staţii de comercializare a carburanţilor/combustibililor, spaţii comerciale cu suprafeţe mai mari de 500 mp, săli şi incinte de exploatare a jocurilor de noroc, prestatori de servicii de pază şi de sisteme tehnice, dar și alte categorii de unităţi.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 prestatorilor, 36 de sancțiuni conducătorilor de unități unde se depozitau valori, 1 sancțiune aplicată prestatorilor de servicii pe linia transportului de valori și 1 sancțiune pentru neasigurarea cu personal calificat și atestat a unui transport de valori în cuantum de peste 10.000 euro, în cuantum de aproximativ 31000 lei.

Poliţiştii vor continua acţiunile de acest fel, cu accent pe legalitatea funcţionării societăţilor de pază şi evaluarea eficienţei serviciilor prestate de acestea.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.