FOTO. UMILITOR. Elevele de la Liceul de Artă din Focșani, puse să care mobilierul prin oraș, printre mașini și gropi. UPDATE: Înainte de Paște, li s-au cerut elevilor bani pentru finalizarea mutării în noul sediu.

Directoarea Liceului de Artă din Focșani, Ioana Constantinescu, n-a fost în stare să găsească o soluție pentru a muta mobilierul unității de învățământ de la o locație (proximitatea străzii Cuza Vodă) la alta (la sediul de lângă ISJ Vrancea) cu ajutorul unui mijloc de transport așa că elevele liceului au fost puse să care mobilierul în spinare, la propriu sau la figurat. Ioana Constantinescu este una din persoanele alese de primarul Misăilă să devină consilier municipal la Focșani pe lista PSD. (A. G. I.)

UPDATE 1: Consilierul local Victor Dumitru a reacționat cu referire la situația de la Arte: ”Cer public explicații de la doamna director a Liceului de Arte ”Gh. Tattarescu” din Focșani față de abuzul grosolan la care a supus elevii, punându-i să care jumătate de oraș mobilier greu, treabă pentru care ar fi putut închiria o firmă specializată. Dacă așa înțelege doamna candidat PSD să rezolve problemele administrative și de logistică, obligând elevii, unii chiar minori, să care mobilier în loc să facă orice altceva face un elev în timpul liber, îi sfătuiesc pe părinții acestora să îi facă o plângere doamnei director, mai ales că, din informațiile pe care le am, unii elevi s-au opus directivelor doamnei Ioana Constantinescu. În imaginile apărute în spațiul public de observă cum fetele cară mobilier greu. Este incalificabil la ce a recurs această doamnă director, plătită din bani publici să managerieze un liceu!

UPDATE 2: Precizarea redacției: FORMA muncii este de condamnat, nu munca în sine. Elevii pot munci în școală, în laboratoare, sau să facă practică la o firmă / fabrică, sub supravegherea unui specialist / cadru didactic. A pune elevii să care mobilă prin oraș, pe trotuare și străzi nesigure, într-un trafic cu probleme, este un atac la siguranța lor în primul rând!

UPDATE 3: Directoarea Ioana Constantinescu a postat un comentariu pe FB, referitor la acest subiect: „Multumesc tuturor celor care au sarit in apararea Liceului de Arta! 🤗 Eu nu am facut niciodata abuz de elevii mei! Mereu i-am apreciat si i-am iubit ca si pe copiii mei! Liceul de Arta nu ar fi atins cote atat de inalte daca nu ar fi fost talentul, ambitia si dorinta lor de voluntariat! ❣️ Acele piese de mobilier au fost carate cu acordul lor si nu sunt atat de grele pe cat par. E vorba de niste sevalete, capre pentru sevalete si sele pentru sculptura, toate din lemn usor. Mobilierul greu si voluminos a fost carat cu sprijinul Directiei de Dezvoltare. Noi am implicat mereu elevii in actiuni de voluntariat tocmai din dorinta de a le cultiva spiritul civic. Fara empatie nu am putea deveni drepti si buni. Le multumesc pe aceasta cale tuturor parintilor si elevilor ca au ales sa faca parte din familia Liceului de Arta si ii astept cu drag pe toti la inaugurarea sediului Sihleanu pe 1 Iunie!” 🤗

UPDATE 4: Mesaj de la un cititor: ”Nu doar că elevii sunt puși să facă treaba pe care ar trebui să o facă Primăria, dar înainte de Paște li s-au cerut elevilor bani pentru finalizarea mutării în sediul nou pentru că nu ar fi fost destule fonduri de la Primărie pentru acoperirea tuturor lucrărilor de finisaj. Vă trimit dovada”.

Așadar, în loc să facă lobby la colegul de partid (Misăilă) pentru rezolvarea problemei transportului mobilei și a obținerii de bani pentru mutarea în noul sediu, directoarea Constantinescu mută subiectul și discuția pe un voluntariat stradal nesupravegheat, în timp ce un diriginte/dirigintă de la Liceul de Artă cerea bani elevilor pentru obținerea de fonduri, acestea fiind insuficiente!

UPDATE 5: Un elev de la Arte a postat următorul mesaj pe pagina de Facebook a ziarului nostru:

UPDATE 6: Un alt elev de la Arte ne-a trimis un mesaj în privat cu următoarea captură de ecran:

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.