APIA Vrancea anunță termenul pentru depunerea Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021, în perioada 1 martie – 15 mai

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vrancea a început Campania de informare a fermierilor cu privire la primirea Cererilor Unice de Plată în anul 2021.

Sub sloganul:,,APIA ÎN SPRIJINUL FERMIERILOR! EXPERIENȚĂ, IMPLICARE, PROFESIONALISM! Depune Cererea Unică de Plată în perioada 01 Martie – 15 Mai 2021!

Deoarece siguranta in contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importanta pentru institutia noastra, fermierii vor putea să-şi înregistreze Cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la centrele judeţene/locale APIA, în perioada 01 martie – 15 mai 2021.

Se va completa o singură cerere unică de plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Fermierii îşi vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE (zone de interes ecologic) şi toate informaţiile din cerere, prin accesarea aplicaţiei IPA Online din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie).

De asemenea, fermierii vor verifica împreună cu reprezentanții primăriei pe raza căreia dețin terenul, situația înscrierii în Registrul agricol a terenului și își vor da acordul pentru transmiterea Adeverinței la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziția fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată și să fie valabile la data depunerii cererii. Responsabilitatea privind legalitatea și valabilitatea documentelor aparține fermierului și/sau autorității care a emis/atestat aceste documente, după caz.

În cazul în care fermierii dețin animale în exploatație, au obligația să se asigure că au fost actualizate datele în Registrul Național al Exploatațiilor și să se adreseze Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pentru completarea declarației sector zootehnic, înainte de accesarea IPA Online.

Citește și:   FOTO: Imagini DRAMATICE de la accidentul mortal de lângă Măicănești. Un tânăr de 23 de ani și un bărbat de 44 de ani au murit pe loc!

Funcționarii APIA vor contacta fermierii în vederea închiderii electronice a cererii și pentru programarea acestora în vederea semnării Cererii și declarațiilor atașate acesteia. Atragem atenția ca înainte de semnarea Cererii unice de plată sector vegetal și zootehnic, să se verifice încă o dată datele înscrise și documentația depusă”, a declarat directorul executiv al APIA Vrancea, Dorina Ștefan.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.