Moștenitorii celebrului scriitor Duiliu Zamfirescu vor dona Consiliului Județean Vrancea casa și terenul din Vârteșcoiu

Urmașii scriitorului Duiliu Zamfirescu au decis să doneze Consiliului Județean Vrancea casa și terenul aferent din comuna Vârteșcoiu, imobile care au aparținut străbunicului lor, celebrul autor al romanului ”Viața la țară”.

Președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a avut astăzi o discuție online pe această temă cu domnul Nicolas Duiliu Zamfirescu, aflat în Franța, unul dintre moștenitorii legali ai scriitorului, în cadrul căreia a fost stabilită, pentru perioada imediat următoare, o întâlnire la sediul administrației județene.

Străbunicul nostru iubea foarte mult regiunea natală Vrancea, orașul Focșani, cât și casa din Vârteșcoiu unde a locuit și a creat. Există și numeroase texte în acest sens. Moștenitorii au considerat că este frumos, elegant și adecvat să facem această donație. Vom sprijini cu toții această acțiune”, a precizat Nicolas Duiliu Zamfirescu.

Donația va fi făcută cu condiția ca administrația publică județeană să salveze imobilul, prin introducerea acestuia într-un program de reabilitare, consolidare și restaurare și realizarea Casei Memoriale ”Duiliu Zamfirescu”. ”Ne bucurăm că am reușit să ajungem la un acord cu familia marelui scriitor vrâncean Duiliu Zamfirescu. Le mulțumim că au luat această decizie, pentru că astfel putem să intervenim pentru salvarea imobilului. Ne propunem să restaurăm acest monument de patrimoniu, pentru a-i reda frumusețea și valoarea de odinioară și sperăm ca în acest an să începem proiectul Casei Memoriale ”Duiliu Zamfirescu”, a precizat Cătălin Dumitru Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Casa care a aparţinut scriitorului Duiliu Zamfirescu din satul Faraoanele, comuna Vârteşcoiu, se află într-o zonă pitorească, de podgorie, fiind locul unde cunoscutul autor a scris opere literare extrem de valoroase.

Citește și:   Recensământul agricol la Focșani: doar 20%, în timp ce media pe județ este de 42%!

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.