21 decembrie, termenul de declarare şi plată a obligaţiilor fiscale

*******************************

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea reaminteşte contribuabililor că pentru luna decembrie, termenul limită pentru declararea şi plata obligațiilor fiscale este miercuri, 21 decembrie 2023.

Baza legală o reprezintă prevederile art. 155 alineatul (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, care stipulează următoarele „Creanțele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementează, scadența și/sau termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie, sunt scadente și/sau se declară până la data de 21 decembrie. În situația în care data de 21 decembrie, este zi nelucrătoare, creanțele fiscale sunt scadente și/sau se declară până în ultima zi lucrătoare anterioară datei de 21 decembrie.”

Termenul de depunere a Declarației recapitulative privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare – Formularul 390 VIES este data de 27 decembrie 2023, iar pentru depunerea Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național aferente perioadei de raportare precedente – Formularul 394- termenul este 03 ianuarie 2024 .

Compartiment de comunicare AJFP Vrancea

Citește și:   Ziua Mondială a Apei, celebrată de SGA Vrancea

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.