Acțiuni de control la comercializarea articolelor pirotehnice

În perioada 02.12.2020 – 08.01.2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea a derulat o Acțiune Naţională de control pentru verificarea modului în care se respectă  prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice.

Această acţiune a fost motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori şi care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate.

În timpul acțiunilor de control, pe teritoriul județului Vrancea au fost identificați şi verificați un număr de 5 agenţi economici care desfăşurau activităţi de deţinere, manipulare şi comercializare a articolelor pirotehnice din categoria F1.

În urma controalelor efectuate s-au constatat două deficiențe referitoare la desfășurarea activităților cu articole pirotehnice, fiind dispuse două măsuri de remediere cu termene de realizare.

Ca urmare a deficiențelor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Ordonanței nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.

„Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv a fost faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani. De asemenea, în această perioadă persoanele fizice şi juridice ce desfăşoară activităţi cu articole pirotehnice se autorizează sau cer viză anuală pentru desfăşurarea activităţilor de comerţ cu acestea”, a declarat Eliza Botezatu, Inspector Şef ITM Vrancea.

Citește și:   Început de an școlar, cu ghiozdane pline, pentru copiii unei familii cu posibilități financiare reduse din județ

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.