Sărbători și pentru tinerii de la Centrul „Sfânta Maria” din Golești. Excursie de neuitat la București.

Luna decembrie, prin magia Sărbătorilor, s-a transformat un vis în realitate: tinerii infestați cu virusul HIV de la Centrul „Sf. Maria” din Golești au pornit spre București, unde aveau să-i întâmpine multe surprize.

Voluntarii din proiectul „A doua șansă pentru viață”, coordonați de profesoarele de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani și Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București, sfătuiți de Moș Crăciun, au reușit să strângă destui bani și daruri pentru ca această excursie să rămână de neuitat. Au făcut rezervări la Museum of Senses, la Grădina Botanică, i-au invitat pe prietenii lor de la Centru să se plimbe pe la Târgul de Crăciun sau prin Mallul Afi Cotroceni, unde au luat și masa.

La București, i-a întâmpinat, mai întâi, soarele cald, apoi au trăit tot felul de senzații neobișnuite la Museum of Senses, căci oglinzile de acolo i-au încântat prin tot felul de false percepții. Aglomerația din Mall, vitrinele împodobite de sărbătoare, masa îmbelșugată servită, în funcție de alegerile fiecăruia, toate acestea le-au dat senzația că există fericire și bucurie, că Moșul e bun cu toată lumea, iar pe ei nu i-a uitat. La

Târgul de Crăciun n-au ezitat să guste din castanele coapte, turta dulce sau clătitele îmbietoare, au făcut multe poze cu spiriduși, iar la Jumbo au încercat jucării, s-au uitat cu încântare la spectacolul de lumină și culori, pe care organizatorii l-au pregătit pentru vizitatori. Crăciunul, cu forța sa magică, le-a împărtășit, pentru o zi, toate tainele sale, lăsându-le, în brațe, multe cadouri și, în suflet, multe amintiri.

Această minunată excursie n-ar fi fost posibilă fără sprijinul DJASPC Vrancea, care le-a pus la dispoziție tinerilor de la Centrul „Sfânta Maria” din Golești unul dintre microbuzele instituției, și fără implicarea voluntarilor de la clasele a a X-a A, a X-a J, a XI-a A și a XII-a A de la Colegiul Economic Virgil Madgearu din București, respectiv a claselor a X-a A, a X-a F, a XI-a E, care au găsit fonduri pentru a achita toate costurile.

Profesoarele coordonatoare Loredana Diac, Melania Pătrășcanu, Alice Lupu, Teodora Bentz, Roxana Carmen Ionescu, Dana Iliescu, Mihaela Daniela Cîrstea, Mariana Șchiaua, Valentina Rădescu, Andreea Matei, Florina Voicu își propun ca, în acest an școlar, să deruleze cu succes și celelalte trei etape: în martie – o întâlnire de suflet între voluntari și tinerii asistați, de Paște – o excursie la mănăstiri și, în vară, o zi de poveste la mare. Proiectul „A doua șansă pentru viață” este un parteneriat între CNAIC, Parohia Sfântul Gheorghe Sud, DJASPC Vrancea și, de anul acesta, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București, ce se derulează de 13 ani și își propune să ofere tinerilor de la Centrul „Sfânta Maria” din Golești sentimentul normalității și certitudinea că societatea civilă îi susține, iar prietenii voluntari nu-i uită niciodată, mai ales în momentele de sărbătoare, când nimeni nu vrea să se simtă singur, a declarat Daniela Nicolaș, director DJASPC Vrancea.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.