Vrancea va avea, în premieră, un mecanism european de finanțare dedicat

  • Premieră absolută pentru județul Vrancea în ceea ce privește fondurile europene: este vorba de un mecanism european care finanțează Investiții Teritoriale Integrate (ITI) pentru o anumită zonă de dezvoltare printr-o alocare bugetară prestabilită din fonduri europene, conform strategiei de dezvoltare a acestei zone.
În această dimineață, la Cancelaria premierului Ludovic Orban, a avut loc o primă discuție oficială despre acest proiect cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș. Acesta a fost de acord cu propunerea făcută împreună cu ministrul Ion Ștefan, cu implicarea noului președinte CJ Vrancea, Cătălin Toma, și va include ITI Vrancea în programele europene de finanțare pentru 2021 – 2027.
Concret, acest mecanism european de finanțare înseamnă realizarea unei strategii de dezvoltare integrată a județului Vrancea cu finanțare prestabilită din fonduri europene, atât din Politica de Coeziune cât și din Politica Agricolă Comună, alocată pentru perioada 2021-2027.
Vor fi finanțate proiecte stabilite conform Strategiei de dezvoltare a județului Vrancea, de la proiecte de infrastructură locală (sănătate, educație, apă-canalizare, drumuri, gaze naturale) până la proiecte pentru dezvoltare agricolă și comercializare produselor agricole, proiecte de procesare viticolă și de promovare a zonei viticole Vrancea, parcuri industriale, învățământ tehnic, dezvoltarea potențialului turistic și cultural.
Astfel, în cursul anului următor, va fi elaborată Strategia de dezvoltare ITI Vrancea și se vor aloca fondurile europene pentru finanțarea proiectelor de investiții necesare pentru dezvoltare județului care vor fi realizate în cadrul financiar european 2021 – 2027.
„Am promis că vin la Vrancea pentru a ajuta la dezvoltarea județului și mă țin de cuvânt. Vrancea contează pentru PNL și pentru Guvernul liberal”, a conchis candidatul pentru un mandat de deputat pe listele din județul Vrancea, Ionel Dancă.
Citește și:   Consiliul Județean Vrancea va asigura serviciile de transport între Focșani și localitățile limitrofe

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.