Ministrul Ion Ștefan: ”investiții necesare Focșaniului vor fi finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență”

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, a declarat în cadrul unei ședințe de lucru derulată alături de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, că nevoile de dezvoltare ale Focșaniului pot găsi finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Ștefan, care deschide lista candidaților PNL pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie, susține că prioritar la găsirea unor surse de finanțare sunt proiectele de modernizare a infrastructurii, care să decongestioneze traficul aglomerat din municipiu și care ar implica și realizarea de parcări subterane în câteva zone din Focșani.

Ministrul liberal al lucrărilor publice a precizat că Executivul de la București are în plan să investească în proximitatea Focșaniului, aproape de zona pe unde va trece autostrada 7 ”Unirea Principatelor”. Zona din marginea Focșaniului spre Mândrești se va schimba radical prin alte investiții. ”Acolo vom realiza un parc industrial în zona apropiată autostrăzii, iar lângă bălțile de la Mândrești spre Suraia avem în intenție să realizăm o zonă de agrement și de distracție. Intenționăm să lățim la 2 benzi pe sens drumul spre Suraia, pentru a avea acces către autostradă, spre parcul de distracții, către campul școlar prevăzut cu o capacitate de 7.000 de copii”, a spus Ion Ștefan.

În ceea ce privește viitorul spital județean, ministrul lucrărilor publice a afirmat că reprezentanții Consiliului Județean Vrancea s-au întâlnit cu cei ai Ministerului Fondurilor Europene și în scurt timp va fi anunțată semnarea contractului de finanțare.

Material comandat de PNL, realizat de Motivus Media. CMF: 11200025

Citește și:   VIDEO: MINIFOTBAL. Victorie spectaculoasă în fața campioanei de anul trecut: Ediție de Vrancea – Finanțe 6 – 2 (3 – 1)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.