Managerul Spitalului Județean îi dă o replică dură medicului Diana Stoica: ”Și-a dat demisia în aceeași zi cu Mândrilă, punând în pericol sute de pacienți!”

”Medicul epidemiolog Diana Stoica a ales să pună sute de pacienți în pericol, prin demisia înaintată de pe o zi pe alta, fix în aceeași zi în care fostul manager Constantin Mândrilă și-a activat și el demisia!”, afirmă Elena Codruța Neagu (foto sus și jos stânga), manager interimar la Spitalul Județean din Focșani. Iată comunicatul integral trimis presei de Neagu:

”În cursul zilei de astăzi (n. r. – ieri) am fost anunțată de către medicul epidemiolog Stoica Diana (foto dreapta) că își depune demisia atât din funcția de medic primar epidemiolog, cât și din cea de coordonator al Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Focșani.

În calitate de manager interimar vreau să anunț public faptul că nu mi-am dorit o despărțire de medicul epidemiolog, mai ales în contextul pandemic actual, deși au fost momente în care activitatea profesională a persoanei în cauză a lăsat de dorit.

În aceste condiții, am încercat astăzi să am o discuție punctuală, solicitându-i doamnei Stoica Diana să-mi explice motivele pe care le-a avut în vedere când a decis să-și înainteze demisia, lăsând spitalul fără epidemiolog și, implicit, punând sute de pacienți în pericol. Din păcate, argumentele au lipsit, cea mai importantă replică a dumneaei fiind următoarea: ”Fă toate actele pentru că de mâine plec!”

Plecarea singurului medic epidemiolog de la Spitalul Județean este o chestiune de interes public, de sănătate publică, astfel că am inițiat imediat o serie de demersuri pentru a căuta un medic epidemiolog pe care să ne putem baza în perioada următoare.

Din păcate, am constatat că în această seară, medicul Stoica Diana a ales să iasă în spațiul public și să politizeze gratuit subiectul demisiei sale, afirmând că unitatea sanitară în care a lucrat până acum este ”ultramegapolitizată”. Sunt exact 6 luni de când lucrez cu medicul respectiv, medic care, dintr-o dată, a găsit o explicație inventată pentru a pleca din mijlocul pacienților. Timp de 6 luni nu a avut probleme în a lucra într-o instituție ”ultramegapolitizată”.

Citește și:   DSP Vrancea a efectuat o acțiune de instruire epidemiologică a polițiștilor

Astfel, sunt nevoită să am o reacție publică pentru a apăra imaginea unității spitalicești pe care o conduc și să fac o serie de precizări punctuale:

• DSP Vrancea a amendat Spitalul Județean Focșani cu 10.000 de lei în urmă cu mai multe luni pentru că medicul Stoica Diana nu și-a făcut datoria în ceea ce privește traseele epidemiologice, anchetele epidemiologice specifice în perioada apariției noului coronavirus etc.
• Spitalul Județean Focșani a plătit amenda respectivă și nu i-a imputat-o medicului Stoica Diana, asta fiind cea mai bună dovadă că persoana în cauză nu a fost persecutată
• Conducerea unității sanitare a primit numeroase sesizări din partea medicilor și asistenților, în sensul că nu sunt instruiți de medicul epidemiolog și că astfel de instruiri s-au realizat doar pe criterii de prietenii.
• I-am solicitat în mai multe rânduri medicului în cauză să își facă datoria în mod corect față de tot personalul, nu pe criterii subiective
• Legislația prevede faptul că în această perioadă epidemiologică un medic nu poate demisiona de pe o zi pe alta, ci trebuie să anunțe o perioadă de preaviz tocmai pentru a nu pune în pericol viața pacienților
• Medicul Stoica Diana a ales să plece de pe o zi pe alta dând dovadă de iresponsabilitate față de sute de pacienți internați în acest moment la Spitalul Județean din Focșani.
• Afirm cu toată responsabilitatea că demisia doamnei doctor Stoica Diana are legătură cu demisia înaintată de fostul manager al Spitalului Județean, Constantin Mândrilă, care și-a dat și el demisia începând de ieri, 16 noiembrie.

În încheiere, regretând situația creată, reiterez faptul că am demarat în regim de urgență găsirea unui nou medic epidemiolog care să activeze la cel mai mare spital din Vrancea.

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Posibilă crimă la Vidra (sat Irești). Un tânăr de 23 de ani și-a lovit fratele cu cuțitul în spate. Fratele agresat se zbate între viață și moarte.

Elena Codruța Neagu

Manager interimar Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon” Focșani

PUBLICITATE

1 thought on “Managerul Spitalului Județean îi dă o replică dură medicului Diana Stoica: ”Și-a dat demisia în aceeași zi cu Mândrilă, punând în pericol sute de pacienți!”

  1. Spitalul a fost politizat de Psd Vn timp de 20 de ani . Angajarile si numirile in functii au fost tutelate de psd – istii medici ( ordinea cuvintelor nu este intamplatoare ) . Lipsa de medici si personal medical se datoreaza acestui sistem infect de Pile – Relatii – Cunostinte . Sunt locuri blocate cu anii pentru ca odraslele medicilor sau ale unor psd – isti sa termine in 2 – 3 sau 10 ani studiile medicale si apoi sa vina pe acestea , chiar daca fac rezidentiatul fara a obtine loc de repartitie aici .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.